pesto_tzenoveze

Λινγκουίνι με πέστο Τζενοβέζε

11 Απριλίου 201104:38

pesto_tzenovezeΛινγκουίνι με πέστο Τζενοβέζε

συστατικά

400 γρ λινγκουίνι
50 γρ βασιλικός πλατύφυλλος
4 σκελίδες σκόρδο
65 γρ τυρί πεκορίνο
65 γρ τυρί παρμεζάνα
40 γρ κουκουνάρι
250 ml ελαιόλαδο
15-20 γρ χοντρό αλάτι
φρέσκο τριμμένο πιπέρι
οδηγίες

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας. Πλένουμε καλά, κόβουμε το φύλλα του βασιλικού και τα στεγνώνουμε καλά με μια πετσέτα.

Τοποθετούμε σε ένα γουδί χοντρό αλάτι, κουκουνάρια, τα φύλλα βασιλικού, τα τυριά και τα σκόρδα κομμένα στη μέση, έχοντας αφαιρέσει το πράσινο μέρος τους (καρδιά ή φύτρο). Χτυπάμε (συνθλίβουμε με το γουδοχέρι) τα υλικά, μέχρι να τα πολτοποιήσουμε. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο “κορδόνι” όπως ακριβώς κάνουμε και με μια μαγιονέζα, δίνοντας στο μίγμα μια παχύρευστη υφή, μέχρι να ενσωματωθεί στο σύνολο. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε αν χρειαστεί το αλάτι.

Βράζουμε τα λινγκουίνι “αλ-ντέντε” (να κρατάνε), τα σουρώνουμε και τα αραδιάζουμε σε ένα τηγάνι. Προσθέτουμε τη σάλτσα βασιλικού ανακινώντας δυνατά για λίγο. Ελέγχουμε τα καρυκεύματα. Σερβίρουμε σε μερίδες και προσφέρουμε ξεχωριστά τριμμένο τυρί.

Υπενθύμιση
Η σάλτσα βασιλικού είναι πολύ εύγευστη. Καλό είναι να αποφεύγουμε το βράσιμό της σε δυνατές φωτιές διότι κόβει

Παρατηρήσεις

  • Κυρίως συνοδεύει ζυμαρικά όπως σπαγγέτι-φουζίλι
  • Ο πλατύφυλλος βασιλικός είναι ιδανικότερος για τη χρήση αυτή
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και πολυμίξερ για την παρασκευή της σάλτσας βασιλικού

http://www.gourmed.gr/

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr