bacalao-tomate_final

Μπακαλιάρος σε σάλτσα ντομάτας από τη Βαρκελώνη

1 Απριλίου 201122:00

bacalao-tomate_finalΜοναδικής νοστιμιάς μπακαλιάρος από την όμορφη Καταλωνία. Η Μεσογειακή κουζίνα σε όλο της το μεγαλείο, απολαύστε την.

Συστατικά συνταγής

  • 1 ½ κιλό φιλέτο παστού μπακαλιάρου
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ¾ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 κονσέρβες ψιλοκομμένη ντομάτα
  • Αλεύρι για το ψάρι
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης τουρσί

Οδηγίες συνταγής

Ξαλμυρίζουμε το μπακαλιάρο για 24 ώρες και του αλλάζουμε κάνα 2 φορές το νερό.

Στεγνώνουμε το ψάρι και το αφήνουμε στην άκρη. Ζεσταίνουμε ¼ του λαδιού σε αντικολλητικό τηγάνι, αλευρώνουμε το κομμένο σε μερίδες ψάρι και το τηγανίζουμε ελαφρά.

Το βγάζουμε και το αφήνουμε σε ένα πιάτο.

Βάζουμε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο για 4 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες και το δαφνόφυλλο και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά. Βυθίζουμε στη σάλτσα τα κομμάτια του ψαριού και τις κομμένες σε λωρίδες πιπεριές. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.

  • Διάρκεια: 35 λεπτά

http://www.lovecooking.gr/

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr