dei

Μπλακ άουτ για μια ώρα στην Ξάνθη, λόγω βλάβης της ΔΕΗ

29 Μαρτίου 201111:56

deiΣε βλάβη στον τοπικό υποσταθμό της ΔΕΗ οφείλεται το μπλακ-άουτ διάρκειας μιας ώρας που επικράτησε σε όλη την πόλη της Ξάνθης από τις 2.15 μετά το μεσημέρι της Τρίτης.

 

Όπως ανέφεραν στο XanthiPress.gr οι τεχνικοί της ΔΕΗ η βλάβη προκλήθηκε όταν ο ένας από τους δύο μετασχηματιστές του κεντρικού υποσταθμού παρουσίασε σοβαρή βλάβη, ενώ από αυτόν τροφοδοτείται το μεγαλύτερο μέρος της πόλης. Η βλάβη αποκαταστάθηκε μέσα σε μια ώρα αλλά προσωρινά προκλήθηκαν διάφορα προβλήματα.

Από τη ΔΕΗ επισημάνθηκε επίσης ότι το τηλεφωνικό κέντρο της Επιχείρησης λόγω της διακοπής δεν λειτουργούσε και αυτός ήταν ο λόγος που δεν κατέστη δυνατό να απαντηθούν οι πολλές κλήσεις των κατοίκων της περιοχής που ζητούσαν πληροφορίες. Λειτουργούσε μόνο το δίκτυο ασφαλείας που χρησιμοποιούν οι τεχνικοί για να επικοινωνήσουν μεταξύ τους.

Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική

Η πυροσβεστική κλήθηκε σε δεκάδες περιπτώσεις για απεγκλωβισμούς ατόμων που έμειναν στο ασανσέρ και είχε να αντιμετωπίσει περιστατικά ακόμη και μετά την διακοπή του ρεύματος. Αρκετά ήταν και τα συστήματα ασφαλείας που χτυπούσαν σε όλη την πόλη, εξαιτίας της διακοπής και της εξάντλησης των εφεδρικών συστημάτων ενέργειας.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr