remodeling_top

Πως θα αναβαθμίσετε την αξία του σπιτιού σας

24 Μαρτίου 201122:00

remodeling_topΌταν φτάνει η στιγμή για να πουλήσετε το σπίτι σας και να μετακομίσετε σε ένα καινούργιο, το μόνο που δεν θέλετε φυσικά, είναι να ξοδέψετε επιπλέον χρήματα για την ανακαίνιση του παλιού σας σπιτιού. Υπάρχουν όμως κάποιες έξυπνες παρεμβάσεις που μπορείτε να κάνετε, έτσι ώστε να βελτιώσετε ακομα περισσότερο την εικόνα του σπιτιού σας, χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία.

Με αυτόν τον τρόπο, θα ανεβάσετε την αξία του κι έτσι τα χρήματα που θα εισπράξετε πουλώντας το, θα μπορέσουν να είναι ακόμα περισσότερα.
Ακολουθώντας λοιπόν τις πιο κάτω συμβουλές, θα φαίνεται ότι έχετε ξοδέψει πολλά χρήματα για να το ανακαινίσετε, ενώ στην ουσία θα έχει συμβεί ακριβώς το αντίθετο.

Ανανεώστε τις συσκευές σας

Εάν οι συσκευές σας φαίνονται παλιές ή εν πάσει περιπτώσει πολύ χρησιμοποιημένες, φυσικά δεν αξίζει τον κόπο να αγοράσετε καινούργιες. Είναι αφενός μια ακριβή λύση, κι αφετέρου δεν ξέρετε εάν θα έχετε το ίδιο γούστο με στους νέους ιδιοκτήτες. Για να μην μπείτε λοιπόν σε περιττά έξοδα, μπορείτε να αντικαταστήσετε τις επενδύσεις των εντοιχισμένων συσκευών κι αν θέλετε να εντυπωσιάσετε ακόμα περισσότερο τους νέους αγοραστές, μπορείτε να αντικαταστήσετε και τις πόρτες από τα ντουλάπια της κουζίνας, του μπάνιου ή στις ντουλάπες της κρεβατοκάμαρας. Θα φτιάξετε έτσι μια συνολικά “καινούργια” εικόνα, που σίγουρα θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε την τιμή μεταπώλησης του σπιτιού σας.

Ανανεώστε τα δάπεδα

Τα δάπεδα, ξύλινα, μωσαϊκά, με πλακάκια ή μαρμάρινα, είναι ένας σημαντικός τομέας και θα πρέπει να φαίνονται καλοδιατηρημένα, σαν καινούργια. Στην περίπτωση που υπάρχουν μεγάλες φθορές θα χρειαστείτε την συνδρομή ενός εξειδικευμένου μάστορα. Φυσικά και δεν χρειάζεται να αντικαταστήσετε ολόκληρα τα δάπεδα. Μπορείτε να αλλάξετε ένα-δύο πλακάκια που έχουν σπάσει ή να κάνετε ένα καλό τρίψιμο και γυάλισμα στα μωσαϊκά ή τα πατώματα. Αν παρά τα μερεμέτια υπάρχουν ακόμα εμφανή προβλήματα, μπορείτε να ντύσετε το συγκεκριμένο δωμάτιο με μοκέτα. Στα καταστήματα θα βρείτε οπωσδήποτε αρκετά μέτρα από κάποια οικονομική μοκέτα που θα αλλάξει εντελώς την όψη του δωματίου.

Ανανεώστε την κουζίνα

Δεδομένου ότι όλοι ψάχνουν για μια μεγάλη κουζίνα, ο χώρος αυτός συγκεντρώνει από την αρχή την προσοχή του νέου αγοραστή. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να την ανακαινίσετε ριζικά. Κατά την ανακαίνιση της κουζίνας σας, αντικαταστήστε απλώς τη βρύση του νεροχύτη της κουζίνας, βάλτε νέες πόρτες στα ντουλάπια ή αν είναι σε καλή κατάσταση, αλλάξτε απλά τα πόμολα από τα ντουλάπια και ανανεώστε τα φώτα της κουζίνας με νέα φωτιστικά, χαμηλής κατανάλωσης. Παράλληλα φροντίστε και το εσωτερικό των συσκευών σας, του ψυγείου, του φούρνου ή του πλυντηρίου να είναι σε άριστη κατάσταση και καθαρά.

Εάν τα ντουλάπια, είναι φθαρμένα εσωτερικά, μπορείτε να τα ντύσετε μ’ ένα χαρούμενο, κατάλληλο, αυτοκόλλητο πλαστικό και να τους δώσετε έτσι λάμψη και φρεσκάδα. Παράλληλα, βεβαιωθείτε ότι οι μηχανισμοί από τα ντουλάπια σας λειτουργούν κανονικά κι αν χρειαστεί επισκευάστε ότι έχει κάποιο πρόβλημα.

Ανανεώστε το μπάνιο σας

Είναι καλό να αγοράσετε κατ’ αρχήν, ένα νέο κάθισμα για την τουαλέτα σας. Ανανεώστε επίσης την κουρτίνα της μπανιέρας με μια νέα κουρτίνα ζωηρόχρωμη. Αν είναι απαραίτητο, αλλάξτε τις βρύσες ή αν είναι σε καλή κατάσταση, δείτε αν χρειάζεται αντικατάσταση το σπιράλ στο ντουζ της μπανιέρας, Θα πρέπει όλα να φαίνονται καλοδιατηρημένα και λειτουργικά! Εάν είναι απαραίτητο, αντιακαταστήσετε και τα πορτάκια από το έπιπλο του μπάνιου σας κι έτσι η συνολική εικόνα του θα γίνει σύμμαχός σας στην τιμή που θα ζητήσετε για το σπίτι σας.

Ανανεώστε την εξώπορτα

Ένα από τα πρώτα πράγματα που οι πιθανοί αγοραστές θα παρατηρήσουν από την πρώτη στιγμή, είναι η εξώπορτά σας, άρα θα πρέπει εκεί να δώσετε προσοχή και να κερδίσετε την πρώτη εντύπωση. Βεβαιωθείτε ότι δημιουργεί απόλυτα το συναίσθημα της ασφάλειας στους νέους αγοραστές και αν δεν έχετε ήδη, προσθέστε και μια καλή κλειδαριά ασφαλείας. Είναι κι αυτή μια μικρή λεπτομέρεια που όμως θα ικανοποιήσει τους νέους αγοραστές. 

Φροντίστε τις βεράντες σας

Πετάξτε παλιές σπασμένες γλάστρες με χαλασμένα φυτά, που μπορεί να υπάρχουν εκεί. Δεν θα σας κοστίσει πολλά χρήματα, να αγοράσετε κάποια νέα φυτά, έτσι ώστε η εικόνα στα μπαλκόνια σας να φαίνεται ακόμα καλύτερη. Μια καινούργια ντουλάπα-αποθήκη θα ικανοποιήσει τη νέα αγοράστρια, που πάντα έχει την αγωνία για το τι χώρους αποθήκευσης διαθέτει το σπίτι που θα αγοράσει.

Από κει και πέρα βέβαια, θα πρέπει να φροντίστε το σπίτι σας να είναι καλά αερισμένο, καθαρό και τακτοποιημένο, πριν από κάθε επίσκεψη πιθανού αγοραστή. Με όλα αυτά τα απλά πράγματα που έχετε κάνει, να είσαστε σίγουρη, ότι το ακίνητό σας θα φανεί σαν μια πολύ πιο ελκυστική επιλογή για τους νέους του αγοραστές.

http://fe-mail.gr/

 

Χωρίς κατηγορία

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr