kalafatis

Συνέχεια της πολιτικής της θεωρεί η ΝΔ τις εξελίξεις στη Γεωθερμία

20 Μαρτίου 201111:29

kalafatisΣυνέχεια της πολιτικής που άσκησε η Νέα Δημοκρατία στον τομέα της Γεωθερμίας θεωρεί την επιτυχή έκβαση του διαγωνισμού για τα γεωθερμικά πεδία, στα οποία περιλαμβάνεται το Δέλτα του Νέστου, ο αρμόδιος Τομεάρχης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης.

Σε δήλωσή του αναφέρεται στις πρωτοβουλίες ενημερώσης που είχε εκδηλώσει το κόμμα του και τα νόμο 3734/09 που ψήφισε, συνδέοντάς τα με τον πρόσφατο διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό

Στη δήλωσή του αναφέρει: «Η Νέα Δημοκρατία θεωρεί ότι τόσο η γεωθερμία όσο και οι υπόλοιπες εναλλακτικές μορφές ενέργειας αποτελούν μείζονα προτεραιότητα αναφορικά με τη διείσδυσή τους στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας. Αυτό αποδεικνύεται και από μια σειρά πολιτικών πρωτοβουλιών που ανέπτυξε κατά το διάστημα που βρισκόταν στη διακυβέρνηση της χώρας. Τέτοιες δράσεις στο πλαίσιο της προώθησης της Γεωθερμίας συνοπτικά ήταν:

•    To Διήμερο Ενέργειας ΑΠΕ/ΣΗΘ “ΕΝΕΡΓΟΥΜΕ ΕΞΥΠΝΑ! ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ”, στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, 9-10 Ιουνίου 2008, στην ΑΘΗΝΑ, στο οποίο υπήρξε Ειδική Συνεδρία με τίτλο: Γεωθερμία, Επενδύσεις & Προοπτικές. 
•    Το FORUM ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΕ/ΣΗΘ “ΕΝΕΡΓΟΥΜΕ ΕΞΥΠΝΑ! ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ”, στη Θεσσαλονίκη, 3 Ιουλίου 2008, στο Hotel Holiday Inn.
•    Το Open Forum “DEVELOPMENT OF GEOTHERMAL ENERGY IN GREECE – THE ICELANDIC KNOW HOW”, παρουσία του τότε Πρωθυπουργού της Ισλανδίας κ. Geir Haarde και της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, την Παρασκευή 29 Αυγούστου 2008, στο Αμφιθέατρο του Ι.Γ.Μ.Ε. στο Ολυμπιακό Χωριό. 
•    Το Διήμερο Ενέργειας ΑΠΕ/ΣΗΘ με τίτλο “Ορθολογική Αξιοποίηση Φυσικού Πλούτου & Ενέργειας στη Χίο”, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου, 21 & 22 Νοεμβρίου 2008.

Και βέβαια επιστέγασμα όλων αποτέλεσε η νομοθετική πρωτοβουλία μέσω του νόμου 3734/28-1-2009 άρθρο 37 «Ρυθμίσεις για τη Γεωθερμία», που στόχευε στην άμεση προώθηση των επενδύσεων στον τομέα της γεωθερμίας.
Σ’ αυτό το πλαίσιο οι προχθεσινές εξελίξεις αναφορικά με το διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό που αφορούσε στη μίσθωση τεσσάρων προσφερόμενων προς έρευνα και μελλοντική ανάπτυξη περιοχών (Δέλτα ποταμού Νέστου, Δέλτα Έβρου, Σαμοθράκη, Κεντρική και Νότια Χίος), αδιαμφισβήτητα αποτελούν φυσική συνέχεια των πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων που είχε δρομολογήσει και αναπτύξει το πρώην Υπουργείο Ανάπτυξης, επί διακυβέρνησης της χώρας από τη Ν.Δ.

Σε κάθε περίπτωση, για τη Ν.Δ. η ανάπτυξη των Γεωθερμικών εφαρμογών – όπως και όλων των υπολοίπων εναλλακτικών μορφών ενέργειας – αποτελεί προτεραιότητα καθόσον συνεισφέρει στην ορθολογική αξιοποίηση των εγχώριων εναλλακτικών μορφών ενέργειας, στην στήριξη της Εθνικής οικονομίας αλλά και της οικονομίας των περιοχών όπου υπάρχουν γεωθερμικά πεδία, στην εξασφάλιση θέσεων εργασίας, καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος.»

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr