57204477

Λαχανόρυζο με καρότα

18 Μαρτίου 201122:00

57204477Λαχανόρυζο με καρότα

Υλικά:

  • 1 μέτριο λάχανο κομμένο σε πολύ λεπτές λωρίδες
  • 2 πράσα (μόνο το λευκό μέρος), πλυμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 3 καρότα βιολογικά, τριμμένα στον τρίφτη του κρεμμυδιού
  • 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες πάπρικα (προαιρετικά) ή απλή πάπρικα
  • 3-4 κόκκοι μπαχάρι
  • αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού ρύζι καρολίνα
  • 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα (απαλή)

Εκτέλεση:

Βράζουμε άφθονο αλατισμένο νερό και ζεματίζουμε το κομμένο λάχανο για 3 λεπτά.

Το σουρώνουμε πολύ καλά.

Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα πράσα, τα καρότα και το λάχανα.

Αλατίζουμε και μαγειρεύουμε τα λαχανικά για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Ρίχνουμε το ρύζι, το μπαχάρι και την πάπρικα (αν βάλουμε).

Προσθέτουμε βραστό νερό να υπερκαλύψει το περιεχόμενο της κατσαρόλας κατά 2 δάκτυλα.

Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. και στη συνέχεια προσθέτουμε το τριμμένο μύλο και τη μουστάρδα.

Μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Προσθέτουμε τον άνηθο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Πηγή: http://greekcook.gr/

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr