nero_vrisi_potiri

Απόλυτα ασφαλές το νερό στο Δήμο Τοπείρου.

7 Μαρτίου 201117:04

nero_vrisi_potiriΑρνητικά είναι τα αποτελέσματα των ελέγχων για την ποιότητα του νερού στην περιοχή του Τοπείρου, μετά την παρέμβαση εισαγγελέα που υπήρξε πριν από μέρες, μετά από  δημοσίευμα του XanthiPress.gr για σωρεία κρουσμάτων πιθανής γαστρεντερίτιδας στην περιοχή των οικισμών Κεντητής και Ηλιόπτετρας του Δήμου Τοπείου.

Η Διεύθυνση Υγιεινής Ξάνθης, προχώρησε σε δύο διαφορετικές λήψεις δειγμάτων από την επίμαχη περιοχή τα οποία δεν έδειξαν το παραμικρό  πρόβλημα στο νερό της περιοχής.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο XanthiPress.gr ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ανδρέας Νεάρχου, το γεγονός ότι η έρευνα ξεκίνησε μέρες μετά τα περιστατικά, περιόρισε κάπως την πιθανότητα να υπάρξει κάποιο εύρημα καθώς οι έλεγχοι αποτυπώνουν την εικόνα του νερού τη συγκεκριμένη μέρα. Επεσήμανε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις οι εμπλεκόμενοι φορείς πρέπει να ειδοποιούν άμεσα την Διεύθυνση – όπως είχε γίνει στην πόλη της Ξάνθη προ ετών- ώστε να προβεί σε σειρά ελέγχων και επιδημιολογικής έρευνας για κάθε περιοχή.

Στους καλύτερους Δήμους ο Τόπειρος

Διευκρινίζει πάντως ότι ο Δήμος Τοπείρου συγκαταλέγεται στους Δήμους με την καλύτερη πιοότητα νερού στην περιοχή. Όπως αναφέρει τα στοιχεία των ελέγχων για τα έτη  2009 και 2010,  το νερό εκπληρώνει σε ποσοστό 96% τις ποιοτικές παραμέτρους του νερού.

«Τόσο η Διεύθυνση Υγείας όσο και ο Δήμος Τοπείρου πραγματοποιούν τακτικούς ελέγχους σε όλη τη διάρκεια του χρόνου» αναφέρει ο Ανδρέας Νεάρχου.  Άλλωστε μια εβδομάδα πριν υπάρξει το περιστατικό, ο Δήμος – όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Στέλιος Χατζηευαγγέλου- είχε προβεί σε τακτικό έλεγχο που δεν έδειξε το παραμικρό πρόβλημα.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr