SPITI_XATZIDAKI

Δημοπρατείται μέχρι το Μάιο η Οικία Χατζηδάκι

4 Μαρτίου 201112:12

SPITI_XATZIDAKIΠιστώσεις ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ εξασφάλισε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης για την ολοκλήρωση του έργου της αναστήλωσης του Φρουαρχείου – Οικίας Χατζηδάκι στην Ξάνθη.

Με πρόσκληση που δημοσιεύτηκε ήδη, καλείται η Περιφέρεια Α.Μ.Θ. να υποβάλλει πρόταση για το έργο της αναστήλωσης.

Η πρόσκληση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και φωτογραφική καθώς περιλαμβάνει διαμόρφωση εσωτερικών χώρων- αποκατάσταση όψεων και προμήθεια εξοπλισμού για τη διαμόρφωση πολυχώρου τέχνης και σκέψης Μάνου Χατζηδάκι» με προϋπολογισμό 4.000.000 €.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο XanthiPress.gr ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης, υπάρχει μέχρι στιγμής πολύ καλή συνεργασία, αποτέλεσμα της οποίας είναι η έγκριση, ουσιαστικά, της ολοκλήρωσης του έργου με ποσό που χαρακτηρίζεται πολλαπλάσιο, όσων έχουν δαπανηθεί μέχρι σήμερα. Όπως ανέφερε, το συγκεκριμένο έργο θα απορροφήσει περίπου το 40% της σχετικής πρωτοβουλίας για έργα πολιτισμού όλης της Βόρειας Ελλάδας.

Στις 15 Μαρτίου έχει προγραμματιστεί σύσκεψη των τεχνικών υπηρεσιών προκειμένου να ρυθμιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες πριν την υποβολή της πρότασης. Όπως ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, μέχρι τα μέσα Μαΐου υπολογίζεται ότι το έργο θα έχει ήδη δημοπρατηθεί.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr