pratsos_4

ΣΕΚΑΠ: Τραβάει το σκοινί ο Πράτσος. Φήμες για δεύτερη πρόσληψη;

3 Μαρτίου 201118:12

pratsos_4Μεγαλύτερη αναστάτωση στη ΣΕΚΑΠ φαίνεται ότι προκαλούν οι πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου της Εταιρίας Δημήτρη Πράτσου.

Ο Πρόεδρος της εταιρίας σε δήλωσή του στον Τοπικό Τύπο, ανέφερε ότι «δεν του τραβάει κανείς το αυτί» καθώς και ότι ο Αν. Υπουργός Ανάπτυξης «θα έπρεπε να του πάρει ένα τηλέφωνο» πριν κάνει την επίμαχη δήλωση την περασμένη Παρασκευή (βλ. βίντεο εδώ) στην οποία είχε πει πως «ελπίζει να μην είναι αλήθεια όσα πληροφορήθηκε» αναφερόμενος στην υπόθεση πρόσληψης του συνταξιούχου Κ. Λειβαδίτη.

Οι δηλώσεις Πράτσου έχουν προσκαλέσει, όπως είναι λογικό, ανησυχία καθώς σε μια εποχή κατά την οποία η εταιρία βάλλεται από την πολυεπίπεδη κρίση του κλάδου καπνού και τα δικά της σοβαρά προβλήματα ρευστότητας, ο ίδιος επιχειρεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του, παρότι είναι προφανές ότι η εταιρία, της οποίας ηγείται, είναι εκτεθειμένη απέναντι στην τοπική κοινωνία.

Άλλωστε η πρόσληψη ενός πρώην συνδικαλιστή συνταξιούχου, ο οποίος με βάση δημοσιεύματα, φέρεται να έχει εμπλακεί στην υπόθεση με τα πλαστά ένσημα και τις εικονικές συντάξεις των συνεταιριστικών υπαλλήλων, έχει συζητηθεί έντονα στην τοπική κοινωνία και έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα.

Και νέα πρόσληψη ;

Αν και από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΣΕΚΑΠ υποστηρίζει ότι η πρόσληψη ανακλήθηκε σχεδόν άμεσα (από αντιδράσεις εντός του Δ.Σ.),μια νέα φημολογία που κάνει λόγο για επαναπρόσληψη άλλης συνταξιούχου σε άλλο τμήμα της εταιρίας, ενδέχεται να περιπλέξει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Έτσι η ΣΕΚΑΠ, με το πλήθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει, δέχεται τώρα και τους κλυδωνισμούς από το σκάνδαλο με τις πλαστές συντάξεις, εν μέσω συζητήσεων για τον τρόπο που θα στηριχθεί στο μέλλον από την ΑΤΕ. Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο η στάση του Προέδρου της έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια μέσα και έξω από την εταιρία και αυτό που εκτιμούν οι περισσότεροι είναι ότι η σιωπή θα ήταν προτιμότερη, σε αυτή τη φάση.

XanthiPress.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr