ENOPOIISI_POLITIS

Έμποροι: Λύση στο κυκλοφοριακό, η κατάργηση της ενοποίησης !

1 Μαρτίου 201120:18

ENOPOIISI_POLITISΤην κατάργηση σχεδόν όλων των ρυθμίσεων και πεζοδρομήσεων που έγιναν με την ολοκλήρωση του πολυδάπανου έργου της ενοποίησης των πλατειών, ζητούν με επιστολή τους προς το Δήμαρχο και τους επικεφαλής των παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης, τα μέλη της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης.

Στην επιστολή τους αυτή αναφέρουν ότι έχουν εντοπίσει ότι μετά το έργο της ενοποίησης των πλατειών, έχει απομακρυνθεί ο κόσμος από την αγορά. Παράλληλα, προκειμένου να υπάρξει εκτόνωση του κυκλοφοριακού προβλήματος, προτείνουν να επανέλθει η πόλη στις ρυθμίσεις που είχε πριν το έργο, ακυρώνοντας όλο το έργο  ενοποίησης των πλατειών, αλλά να γίνει πεζόδρομος η 28ης Οκτωβρίου. Ειδικότερα ζητούν:

  1. Να ξαναγίνει δρόμος η οδός Βόγδου ως οδός διπλής κατεύθυνσης
  2. Να ξαναγίνει δρόμος η οδός Μπένη (Ηρώων) ως μονόδρομος.
  3. Να ξαναγίνει δρόμος η οδός Πεσόντων ως μονόδρομος (από τη Δημοτική Αγορά μέχρι τον ΟΤΕ)
  4. Nα γίνει πεζόδρομος η οδός 28ης Οκτωβρίου από την Πλ. Ελευθερίας μέχρι την κεντρική Πλατεία.
  5. Να απομακρυνθούν οι αφετηρίες των αστικών από την πόλη και τα αστικά να είναι διερχόμενα.
  6. Τα ταξί να επανέλθουν στις παλιές πιάτσες τους
  7. Να δημιουργηθεί χώρος στάθμευσης τουριστικών λεοφωρείων στην Πλατεία Διοικητηρίου.

Η επιστολή αυτή έχει φτάσει στους αποδέκτες και, θεωρείται εκ των προτέρων δεδομένο ότι πολύ δύσκολα θα μπορούσε ακόμη και να τεθεί σε συζήτηση λίγους μήνες μετά την ολοκλήρωση της ενοποίησης των πλατειών, τόσο από την παράταξη της δημοτικής, όσο όμως και από τις πτέρυγες της αντιπολίτευσης που θα ήταν δύσκολο να αντιταχθούν σε ένα έργο που απομακρύνει αυτοκίνητα προς όφελος των πεζών.

Όσοι ενθυμούνται τον τρόπο  που σχεδιάστηκε το έργο της ενοποίησης, αρχικά διαπιστώνουν με πικρό χαμόγελο, ότι η σημερινή πρόταση των εμπόρων είναι ακριβως αυτή που απέρριπταν πεισματικά για χρόνια και είχε θεωρηθεί αιτία πολέμου απέναντι στον τότε Δήμαρχο Φίλιππο Αμοιρίδη. Χρόνια μετά και αφού αποδείχτηκε η τεράστια σημασία των πεζοδρομήσεων  οι έμποροι ζητούν να καταργηθούν όλες οι πεζοδρομήσεις και να γίνει η 28ης Οκτωβρίου, όμως με καθυστέρηση μιας και πλέον δεκαετίας.

Άποψη των περισσότερων εμπλεκομένων φαίνεται να είναι πως οι έμποροι θα πρέπει να αναζητήσουν τον τρόπο να εκμεταλλευτούν την ενοποίηση και να κεφαλαιοποιήσουν αυτή την αλλαγή στη ζωή της πόλης αντί να επανέλθουν τα αυτοκίνητα στο κέντρο και να αξιοποιηθεί μόνο η 28ης Οκτωβρίου.

XanthiPress.gr

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr