pisaladier

Πισαλαντιέρ

2 Μαρτίου 201107:50

pisaladierΠισαλαντιέρ από τη Γαλλία

συστατικά

Για τη ζύμη
175 γρ. πατάτες
φλιτζανιού γάλα
½ κουταλάκι σούπας μαγιά σκόνη
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
2 φλιτζάνια αλεύρι
½ κουταλιά της σούπας αλάτι

Για τη γαρνιτούρα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο θυμάρι
8 φιλέτα αντσούγιας
1 χούφτα ελιές ζαρωμένες”

οδηγίες

 

Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν, για μισή ώρα περίπου. Στραγγίζουμε και κρατάμε ¼ του φλιτζανιού από το νερό τους. Ανακατεύουμε το γάλα με το νερό αυτό και διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη.

Αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο για 15 λεπτά μέχρι να φουσκώσει λίγο. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κάνουμε πουρέ, προσθέτοντας σιγά-σιγά το μείγμα της μαγιάς. Προσθέτουμε σιγά-σιγά και το αλεύρι, το οποίο έχουμε ανακατέψει με το αλάτι. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Τη σκεπάζουμε μέσα στο μπολ και την αφήνουμε να φουσκώσει.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο 30χ45 εκ. και την τοποθετούμε σε ένα ρηχό λαδωμένο ταψί. Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με το σκόρδο, το αλάτι, το μαϊντανό και το θυμάρι. Σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να πάρουν χρώμα τα κρεμμύδια.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Στραγγίζουμε τις αντσούγιες και τις κόβουμε σε πολύ λεπτές λωρίδες. Απλώνουμε το μείγμα του κρεμμυδιού στην επιφάνεια της ζύμης. Τοποθετούμε τις αντσούγιες από πάνω και ανάμεσά τους βάζουμε τις ελιές. Ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη και τη σερβίρουμε ζεστή.

 

Πηγή:http://www.gourmed.gr/recipes/%ce%a0%ce%b9%cf%83%ce%b1%ce%bb%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%ad%cf%81-18974.htm

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr