4o_xiliometro

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το νέο Γηροκομείο της Μητρόπολης

1 Μαρτίου 201122:50

4o_xiliometroΤο νέο γηροκομείο που σχεδιάζει να κατασκευάσεις στο 4ο χιλιόμετρο Ξάνθης – Δράμας η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και πρόκειται να υλοποιηθεί.

Πρόκειται για το έργο Κατασκευή κτιρίου μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης και Περιθεωρίου “Ο Άγιος Παντελεήμων”», συνολικού προϋπολογισμού 4.710.000€.

Το έργο παίρνει το δρόμο της υλοποίησης με την υπογραφή της σχετικής απόφασης του ΓενικούΓγραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης Θύμιου Σώκου με την οποία εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας- Θράκης 2007- 2013.

Το νέο κτιριακό συγκρότημα, δυναμικότητας πενήντα (50) κλινών, θα κατασκευασθεί από τη ΔΔΕ ΑΜΘ για λογαριασμό της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης και Περιθεωρίου με συνολική επιφάνεια δόμησης 3982,28 m² και θα αποτελείται από 1 διώροφο κτίριο με υπόγειο.  Η μονάδα έχει ως σκοπό την παροχή υπηρεσιών περίθαλψης, υποστήριξης, φιλοξενίας, λειτουργικής και κοινωνικής αποκατάστασης ατόμων τρίτης ηλικίας.

Τονίζεται πως οι προδιαγραφές του κτιρίου και όλων των χώρων που αυτό περιλαμβάνει προβλέπουν την εξυπηρέτηση Α.Μ.Ε.Α.  Το 10% της συνολικής δυναμικότητας της μονάδας θα διατίθεται για τη φιλοξενία απόρων ηλικιωμένων, συμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Με δήλωσή του ο Μητροπολίτης Ξάνθης ευχαρίστησε τον Αν. Υπουργό Ανάπτυξης Σωκράτη Ξυνίδη και τον Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη.

Έργα ύδρευσης στο Σέλερο, ύψους 738.000 ευρώ.

Με άλλη απόφαση εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας- Θράκης 2007- 2013.η «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ – ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΟΝ τ. ΔΗΜΟ ΣΕΛΕΡΟΥ»

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr