iraklis_skoda

Λύγισε στις καθυστερήσεις. Ισοπαλία στον Ηρακλή

26 Φεβρουαρίου 201117:15

iraklis_skoda΄Ενα γκολ του Ντάνι στις καθυστερήσεις του αγώνα, ήταν ικανό να στερήσει από την Ξάνθη τη μεγάλη νίκη μέσα στο Καυτατζόγλειο.

Η Skoda Ξάνθη κρατούσε τη νίκη στα χέρια της μέχρι το ’93, όμως σε μια φάση που όλη η ενδεκάδα του Ηρακλή βρέθηκε στην περιοχή της Ξάνθης, οι ηρακλειδείς κατάφεραν να ισοφαρίσουν.

Το αποτέλεσμα δεν είναι σίγουρα αποτυχία, όμως η ομάδα της Ξάνθης έμεινε με την πίκρα της ισοφάρισης στις καθυστερήσεις  – παρότι δεν υπήρξαν ιδιαίτερες ευκαιρία και από τις δύο ομάδες – και ενώ έχει τα παράπονά της για τη διαιτησία. Σχεδόν για ένα ημίχρονο αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο εξαιτίας της αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Φλίσκα.

Το φιλμ του αγώνα

Η ομάδα του Νίκου  Παπαδόπουλου ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πρώτο ημίχρονο και μόλις στο 3 μετά από σέντρα του Κομεσίδη ο Βλάσης Καζάκης άνοιξε το σκορ για την Ξάνθη. Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα παίζοντας με διάταξη 4-5-1 (με τον Καζάκη στην κορυφή και τον Γκλέισον στα μετόπισθεν , διαφοροποιούμενος με την ενδεκάδα των τελευταίων αγώνων) δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να διατηρήσει το υπέρ της σκορ παρότι δεν απείλησε ιδιαίτερα το Γηραιό, έχοντας σε πολύ καλή μέρα για άλλη μια φορά τον Μπόατεγκ. Σημαντική ευκαιρία για την ομάδα του Παράσχου υπήρξε μόνο  στο ΄9 σε φάση διαρκείας και το ημίχρονο έληξε με το 0-1.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν με στόχο να επιστρέψουν στο παιχνίδι και στο 52 έφτασαν αρκετά κοντά, όταν κεφαλιά του Παπαστεριανού πέρασε δίπολα από  δοκάρι.  Σημαντική στιγμή ήταν η αποβολή του Φλίσκα με δεύτερη κίτρινη στο ΄58. Από τη σημείο εκείνο και μετά η πίεση του Ηρακλή αυξήθηκε όμως, συνέχισε να μην μπορεί να διασπάσει τη διπλή ζώνη άμυνας. Ο Νικός Παπαδόπουλος αρχικά πέρασε το Βάλλα στη θέση του Αντεφέμι για να ενισχύσει την άμυνα και εν συνεχεία πέρασε τους Κιντάνα και Σουάνη, στην προσπάθειά του να φρεσκάρει το κέντρο και την επίθεση και να κρατήσει την μπάλα μακριά από την περιοχή της ομάδα.  Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα η Ξάνθη κράτησε το 0-1 . Στις καθυστερήσεις του αγώνα όμως σε ένα κόρνερ που αποτέλεσε την τελευταία ευκαιρία του γηραιού, μετά από την αρχική απομάκρυνση και πολλέ ς κόντρες η μπάλα έφτασε στον Ντάνι, ο οποίος σε απόσταση αναπνοής από την εστία έκανε το 1-1.

Το αποτέλεσμα σίγουρα δεν είναι αποτυχία για την ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου, παρότι έφτασε αρκετά κοντά να κλειδώσει την υπόθεση παραμονή από το Καυτατζόγλειο. Πάντως όλο και περισσότερο ο εφιάλτης του υποβιβασμού απομακρύνεται για την ομάδα της Ξάνθης, που συνεχίζει να μαζεύει πολύτιμους βαθμούς.

Συνθέσεις

Ηρακλής:
Δημήτρης Ελευθερόπουλος, Γκονζάλεζ Χοσέμι, Ρικάρντο Ντάνι, Τάσος Κατσαμπής (71′ Σάνι Καϊτά), Πάμπλο Λίμα, Νίκος Αραμπατζής (64′ Κλέμεντ Μάχοπ), Σεμπαστιάν Γκαρσία, Ζοέλ Επαλέ, Μανώλης Παπαστεριανός (82′ Χαβιέ Ρόμπλες), Μόνσεφ Ζερκά, Μπογκντάν Μάρα

Ξάνθη:
Μίχαελ Γκσπούρνινγκ, Γκλέισον Σάντος, Θανάσης Κωστούλας, Τζόρνταν Στιούαρτ, Ολουμπάγιο Αντεφέμι (60′ Σπύρος Βάλλας), Κώστας Φλίσκας, Τζορτζ Μπόατενγκ, Δημήτρης Κομεσίδης, Μάουρο Πόι, Κρίστοφερ Κατόνγκο (64′ Ντιέγκο Κιντάνα), Βλάσης Καζάκης (75′ Δημήτρης Σουάνης)

Το γκολ του Καζάκη

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr