LYKOPOULA

Εκδήλωση Προσκόπων για την Ημέρα Σκέψης

21 Φεβρουαρίου 201123:16

LYKOPOULAΠραγματοποιήθηκε με επιτυχία και τη συμμετοχή  Παλαιών και ενεργών Προσκόπων την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου το απόγευμα

στην αίθουσα του Ξενοδοχείου ELISSO η Εκδήλωση της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Ξάνθης και της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων  αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης και Φιλίας των Προσκόπων, η φετινή εκδήλωση ήταν αφιερωμένή στον ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης κ. Φωτιάδης ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Ξάνθης,  ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών και η Πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού.

Προηγήθηκε σύντομος χαιρετισμός του εκπροσώπου του Δημάρχου Ξάνθης και Προέδρου της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων  κ. Νικόλαου Φωτιάδη ο οποίος μετέφερε μήνυμα του Δημάρχου κ. Στυλιανίδη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα βίντεο αφιερωμένο στον Ιδρυτή του Προσκοπισμού ενώ αναφέρθηκαν λίγα λόγια για το ιστορικό της Ημέρας Σκέψης και τον Ιδρυτή.

Στη συνέχεια, έγινε ένας σύντομος απολογισμός των δράσεων που έγιναν σε τοπικό επίπεδο για τα 100 Χρόνια μέσα στο 2010 και ακολούθησαν οι παρουσιάσεις των ερευνών που έκαναν οι έφηβοι Ανιχνευτές της 1ης και 2ης Κοινότητας για την Παλιά Πόλη και τις Γιορτές της και για τα Ξεχασμένα Μονοπάτια στα χωρία της Σταυρούπολης αντίστοιχα.

Ακολούθως ο λόγος δόθηκε στον Περιφερικό Έφορο  Ξάνθης  κ. Χαράλαμπο Νασσόπουλο ο οποίος ως κεντρικός ομιλητής αναφέρθηκε στο Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού που είναι το 2011 και αναφέρθηκε στις αξίες του Εθελοντισμού και την ανάγκη των νέων ανθρώπων να ασχοληθούν με τον Εθελοντισμό δίνοντας τους τη δυνατότητα να ζήσουν μοναδικές στιγμές προσφοράς στους συνανθρώπους τους. Ενώ τόνισε: «Σε μια εποχή που η κρίση των αξιών και η κοινωνική αλληλεγγύη εξελίσσεται σε ένα ακόμη μέσο προσωπικής ματαιοδοξίας οι νέοι άνθρωποι έχουν την ευκαιρία μέσα από τον Εθελοντισμό να ανιχνεύσουν τα προβλήματα που απειλούν άμεσα την κοινωνική συνοχή.

Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται στη δίνη μιας κρίσης, η οποία οφείλεται εν πολλοίς και στο γεγονός ότι  οικειοθελώς παραμέρισε αρχές και αξίες που μέχρι πρόσφατα αποτελούσαν τον συνεκτικό της κρίκο. Το ισχυρό μήνυμα του εθελοντισμού, που πρεσβεύει ο Προσκοπισμός, προσλαμβάνει πλέον μεγαλύτερη σημασία.»  και ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας ότι οι εθελοντικές κινήσεις πρέπει να  έχουν θέσεις και προτάσεις για τα ζητήματα που απασχολούν την νεολαία σήμερα. «Στην εποχή που όλα αλλάζουν και τίποτα δεν είναι πλέον ίδιο με τόλμη και παρρησία οι εθελοντικές οργανώσεις πρέπει να είναι σε θέση να διαβεβαιώσουν κάθε γενιά αυτού του τόπου, ότι αξίζει να είσαι Εθελοντής, να είσαι δηλαδή εκείνος που προπορεύεται στον χώρο, τον χρόνο την σκέψη και την πράξη , για να ανοίγει τον δρόμο στο μεγάλο, το ωραίο και το αληθινό».

Στη συνέχεια κάλεσε  Παλαιούς και Ενεργούς Προσκόπους να πορευτούν  μαζί το δρόμο του μεγάλου του ωραίου και του αληθινού Ανανεώνοντας την Υπόσχεση που δώσανε όταν ήταν παιδιά, και ακολούθησε η ανανέωση της Υπόσχεσης από Παλαιούς και ενεργούς Προσκόπους δίνοντας σε όλους την δύναμη  να συνεχίσουν να προσπαθούν για ένα καλύτερο κόσμο.

Ακολούθησε μικρή δεξίωση όπου Παλαιοί και  Ενεργοί Πρόσκοποι γονείς και καλεσμένοι αντάλλαξαν απόψεις και γνώμες για το Εθελοντικό κίνημα.

 NASOPOULOS_STOLI

 

 

 

 

 

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr