titlos_skoda_ael_1-1

Μικρό το κακό για την Ξάνθη. Πέφτει η ΑΕΛ

20 Φεβρουαρίου 201119:32

titlos_skoda_ael_1-1Καλύτερη από την Λάρισα, αλλά λιγότερη αποτελεσματική η ομάδα της Ξάνθης έμεινε στο 1-1 με τους Θεσσαλούς στο ματς που έγινε στα Πηγάδια το βράδυ της Κυριακής.

Το συγκρότημα του Νίκου Παπαδόπουλου είχε τον έλεγχο του ματς σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, όμως δεν κατάφερε να δημιουργήσει αρκετές ευκαιρίες ή να αξιοποιήσει αυτές που είχε.

Η ισοπαλία αυτή δεν στοιχίζει στην ξανθιώτικη ομάδα, που πάντως δεν της επιτρέπει να πλησιάσει τις θέσεις των play off. Aντίθετα, μάλλον είναι καταδικαστική για την ομάδα της Λάρισας, κάτι που στο μυαλό όλων ήταν – ομολογουμένως- το δεύτερο ζητούμενο του ματς.  Ίσως γιαυτό και η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου δεν θέλησε να ρισκάρει περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο παρά την ανωτερότητά τους απέναντι στην ΑΕΛ.

Η μορφή του ματς:

Η Skoda Ξάνθη μπήκε δυνατά από την αρχή και θέλησε να επιβάλει το ρυθμό της, πίεσε από το πρώτο λεπτό και έφτασε στο 1-0 στο 12 όταν ο Μπόατεγκ από κοντά  μετά από επαναφορά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τσοντοφάσλκι, παρότι νωρίτερα η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή.  Δύο μικρά διαστήματα του πρώτου ημιχρόνου που η Λάρισα πήρε για λίγο την πρωτοβουλία έφεραν μια μεγάλη ευκαιρία και, τελικά, το γκολ για την ΑΕΛ στο 38 με τον Ρομέου με σουτ από το ύψος της περιοχής.

Στο δεύτερο μέρος η Skoda Ξάνθη κατείχε απόλυτα το ρυθμό του αγώνα και την κατοχή της μπάλας. Όμως δεν κατάφερε να δημιουργήσει σημαντικές ευκαιρίες παρά μόνο μετά την είσοδο του Βλάση Καζάκη στο ματς που δημιούργησε τους χώρους. Μεγαλύτερη ευκαιρία ήταν και πάλι με τον Μπόατεγκ και κοντινή κεφαλιά που έφυγε ελάχιστα άουτ, ενώ η ΑΕΛ παρά τον παθητικό της ρόλο είχε δύο πολύ καλές στιγμές που δεν αξιοποιήσαν οι Ρομέου και Ρέντζιας.

Η εικόνα της Ξάνθης, ήταν πάντως συνέχεια του προηγούμενη ματς, ικανοποίησε σε μεγάλο βαθμό τους φίλους της, παρότι ήταν προφανής η έλλειψη υψηλόσωμου φορ. Απέναντί της είχε μια ομάδα που έπαιζει το τελευταίο της χαρτί για την παραμονή αλλά έδειξε ανωτερότητα και μεγαλύτερο πάθος από την ΑΕΛ. Τελικά η διαχείριση του παιχνιδιού ήταν μάλλον κυνική και η ομάδα της Ξάνθης αρκέστηκε στην ισοπαλία, η οποία καταδικάζει την ΑΕΛ  με τους 19 βαθμούς.

Ενός λεπτού σιγή για τον Α. Τσαβδάρη

Eνός λεπτού σιγή τηρήθηκε στην έναρξη του ματς στη μνήμη του πρώτου Έφορου της ομάδας Αντώνη Τσαβδάρη που πέθανε την Παρασκευή.

skod_ael_kosmos_1

SKODA_AEL_SIGI

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr