arcadia_papandreou_teliko

Γ. Παπανδρέου: “Αν δεν θέλετε τον χρυσό δεν θα γίνει επένδυση”

18 Φεβρουαρίου 201115:58

arcadia_papandreou_teliko

Στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ.Θ. παραβρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, λόγω της παρουσίας των διαδηλωτών, ο Πρωθυπουργός έφτασε στο ξενοδοχείο Arcadia όπου διεξάγεται η συνεδρίαση για το «καλάθι αγροτικών προϊόντων  της Α.Μ.Θ

Ο Άρης Γιαννακίδης υποδέχθηκε τον Πρωθυπουργό και μίλησε για τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του νέου θεσμού κται τις προτεραιότητες και στόχους που θέτει η νέα αιρετή περιφερειακή αρχή. Ακολούθως το λόγο πήραν οι επικεφαλής των παρατάξεων του Π.Σ. και τη συνεδρίαση έκελισε  ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος αναφέρθηκε στις αναπτυξιακές προοτπικές της Περιφέρειας σε σχέση με τη γεωστρατηγική της θέση.

Εντύπωση προκάλεσε πάντως, η δήλωση του Πρωθυπουργού για την εξόρυξη του χρυσού, από το βήμα του Π.Σ.: “Αν θέλετε να υλοποιήσετε την επένδυση του χρυσού , κάντε το, αν δεν το θέλετε, δεν θα σας πιέσει κανείς” είπε και ζήτησε από τους τοπικούς φορείς να εξετάσουν τις παραμέτρους και να αποφασίσουν μόνοι τους.

Σε σχέση με το “καλάθι αγροτικών προϊόντων” ανέφερε ότι πολλά προϊόντα της Περιφέρειας θα μπορούσαν να είναι σε αυτό, αρκεί όμως η περιοχή να μπορεί να εγγυηθεί για την ποιότητά τους. Σε άλλη του αναφορά εκτίμησε θετικά το έργο της Frontex και προανήγγειλε αλλαγές στο πλαίσιο για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης.

Σε σχέση με τον πολυσυζητημένο φράκτη, είπε  ότι ο θόρυβος είναι υπερβολικός για μόλις 12 χιλιόμετρα αλλά “δεν θα είναι ο φράκτης που θα λύσει από μόνος του τα προβλήματα”, εκθέτοντας το πλέγμα των ζητημάτων που επηρρεάζουν τη μετανάστευση αλλά και τα διμερή βήματα που έχουν γίνει με την Τουρκία.

Κατά τα άλλα αναφέρθηκε στις μεγάλες υποδομές της Περιφέρειας που θα είναι θέμα της κεντρικής Κυβέρνησης όπως “η Εγνατία, οι κάθετοι δρόμοι, τα λιμάνια της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης, τα ποτάμια, οι διαδρομές, αλλά και η ψηφιακή εποχή, με τις ευρυζωνικές υποδομές, που είναι απαραίτητες για κάθε χωριό, κάθε γειτονιά και κάθε σπίτι, για την αναβάθμιση της ποιότητας της πληροφόρησης, της ενημέρωσης, αλλά και της εκπαίδευσης” . Ταυτόχρονα, έθεσε το ζήτημα των αρμοδιοτήτων της Αυτοδιοίκησης για μια σειρά ζητημάτων όπως οι προνοιακές δομές, τις οποίες καλείται να διαχειριστεί: “Εσείς, που ξέρετε τα τοπικά θέματα, από τη «Βοήθεια στο Σπίτι», μέχρι βεβαίως και τα θέματα που αντιμετωπίζουν ειδικές ομάδες, ανάλογα με τις κρίσεις – άνεργοι, άτομα με αναπηρία, μονογονεϊκές οικογένειες. Όλα αυτά, είναι θέματα τα οποία ξέρει και μπορεί πολύ καλύτερα να διαχειριστεί, πάντα με τη βοήθεια του κέντρου, η Αυτοδιοίκηση, ή η Περιφέρεια” ανέφερε.

Σε ότι αφορά στους διαμαρτυρόμενους είπε πως ” Πολύ εύκολα θα ήμουν κι εγώ ένας από τους διαμαρτυρόμενους έξω, όπως τα παιδιά, που πολύ σωστά διαμαρτύρονται. Αλλά αν αυτό αρκούσε, θα ήμασταν καλά. Δεν αρκεί, όμως. Και δεν μπορεί να συμβάλει στη λύση, ούτε να λέμε για μαύρα μαντάτα, ούτε απλώς να διαμαρτυρόμαστε. Επιτέλους, εμείς δεν ζητάμε ούτε την ανοχή, ούτε την απλή διαμαρτυρία. Ζητάμε τη συμμετοχή στην αλλαγή.” είπε και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο θεσμό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.

 

arcadia_papandreou_2

 arcadia_papandreou_1

arcadia_papandreou_vima

arcadia_xynidis_sokratis

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr