gounaris_kostas_kali

Κ. Γούναρης για διόδια: Η κυβέρνηση απαντά με αυταρχισμό

10 Φεβρουαρίου 201118:17

gounaris_kostas_kaliΤην αντίδραση των πολιτών αλλά και των νομικών προκαλεί η προσπάθεια ποινικοποίησης της άρνησης πληρωμής των διοδίων που προωθείται από την κυβέρνηση.

 

Ανοιχτά αντίθετος με την ένταξη της άρνησης πληρωμής στον ΚΟΚ και της ποινιοποίησή της εμφανίστηκε σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους της Ξάνθης ο Κώστας Γούναρης.

 

Έχοντας τη διττή ιδιότητα του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης αλλά και του μέλους της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Ξάνθης που έχει δραστηριοποιηθεί στο πρόβλημα των διοδίων ο Κώστας Γούναρης ανέφερε ότι το πρόβλημα με τα διόδια είναι κοινωνικό, πολιτικό, οικονομικό.

«Αυτά τα προβλήματα πρέπει να λύνονται επί τη ουσίας. Όταν η κυβέρνηση τα λύνει με αυστηροποίηση της νομοθεσίας, δηλαδή με αυταρχισμό, τότε κάτι δεν πάει καλά με τη δημοκρατία μας. Δεν είναι δυνατόν κάθε διαμαρτυρία μιας κοινωνικής ομάδας, που δεν είναι αρεστή σε μια κυβέρνηση, να ποινικοποιείται.» ανέφερε.

 

 

Προχώρησε μάλιστα ένα βήμα παραπέρα λέγοντας «Οι ποινικοποιήσεις των κοινωνικών αντιδράσεων στο δικαικό μας σύστημα δεν έχουν θέση, αντίκειται στο νομικό μας πολιτισμό. Η τάση στον ευρωπαϊκό νομικό πολιτισμό πηγαίνει προς αποποινικοποίηση αδικημάτων διοικητικού χαρακτήρα. Οι αντιλήψεις αυτές είναι αυταρχικές και δεν ταιριάζουν στη δημοκρατία μας.» ανέφερε μεταξύ άλλων.

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Ξ. θεωρεί ότι αυτή η τεράστια κινητοποίηση προκλήθηκε γιατί αυξήθηκε υπέρμετρα ο αριθμός των διοδίων, αυξήθηκε υπερβολικά το κόστος, μπήκαν σε δρόμους που δεν έχουν ολοκληρωθεί αλλά και σε δρόμους που δεν έχουν εναλλακτικό δρομολόγιο.

 

Δεν είναι «τζαμπατζήδες» όσοι αρνούνται πληρωμή.

«Αυτό το κίνημα και η διαμαρτυρία, καθημερινά,  διογκώνεται και δεν έχει σχέση   με πολιτικές παρατάξεις ή υποκίνηση. Η κυβέρνηση πρέπει να το λύσει επί τους ουσίας, να προχωρήσει σε αλλάγες και να μην καταφεύγει σε αυστηροποίηση της νομοθεσίας και αυταρχισμό. Μπαίνουμε σε ένα φαύλο κύκλο όπου η αντίδραση θα διογκώνεται και κατόπιν θα ποινικοποιείται.» ανέφερε και πρόσθεσε

«Οι χιλιάδες των ανθρώπων που διαμαρτύρεται δεν είναι τζαμπατζήδες. Υπήρχαν διόδια για πολλές δεκαετίες στην Ελλάδα και δεν υπήρξε αντίδραση. Τώρα όμως υπάρχουν πολύ σοβαροί λόγοι που προκαλούν την αγανάκτηση των πολιτών και αυτή δεν μπορεί να ποινιοποιείται» κατέληξε ο Κώστας Γούναρης.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr