diktyo_synantisi_2

Προχώρησε στο επόμενο βήμα το Δίκτυο Λόγου και Πράξης.

4 Φεβρουαρίου 201123:20

diktyo_synantisi_2Με την πρώτη του ανοιχτή συγκέντρωση το Δίκτυο Λόγου και Πράξης, που συστήθηκε με πρωτοβουλία του Θανάση Μουσόπουλου, προχώρησε στο επόμενο βήμα, όπως είχε προαναγγείλει.

Σε αίθουσα του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης ο πρώτος πυρηνας των πολιτών που υπέγραψαν το ιδρυτικό κείμενο αυτού του Δικτύου, συνάντησαν τους ξανθιώτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που έγινε για να συζητήσουν και να ενημερωθούν γύρω από το Δίκτυο.

Παρότι δεν υπάρχει κάποιο καταστατικό κείμενο που να ορίζει επακριβώς τις δράσεις του, ο συγγραφέας-φιλόλογος Θανάσης Μουσόπουλος εξήγησε στους παριστάμενους το λόγο της ίδρυσης αυτής της πρωτοβουλίας και επιχείρησε να οριοθετήσει το περίγραμμά της. Ξεκίνησε αρχικά από τέσσερις ανθρώπους (Θ. Μουσόπουλος, Μ. Σπανίδης, Γ. Κωτούλας, Α. Μουσαδές) και εξελίχθηκε παραπέρα μέχρι την πρώτη ανοιχτή συνάντηση.

Σύμφωνα με το Θανάση Μουσόπουλο θα είναι μια παρέα με «όρους και με όρια», θα έχει κανόνες που θα διέπουν τη λειτουργία της αλλά δεν θα περιορίζεται, ουσιαστικά, σε κάποιο αντικείμενο. Η προαγωγή του πολιτισμού με διάφορους τρόπους φαίνεται ότι θα είναι ένα απο αυτά. Παράλληλα,  όπως διεφάνη από τη συζήτηση, το Δίκτυο Λόγου και Πράξης θα παρεμβαίνει και θα δρα σε ζητήματα που απασχολούν και ενδιαφέρουν τα μέλη που το απαρτίζουν. Άλλωστε η παρουσία ανθρώπων από τις τέχνες μαζί με ανθρώπους του εμπορίου, με ανθρώπους των επιστημών και με άλλους πολίτες της πόλης, συνιστούν ένα Δίκτυο πολυεπίπεδο.

Έτοιμο σχεδον το θεατράκι του Δικτύου στην Παλιά Πόλη.

Οι άνθρωποι του Δικτύου έχουν ήδη προχωρήσει στη ανάπλαση ενός χώρου στην Παλιά Πόλη που  έχει μεταβληθεί σε ένα πρωτότυπο θεατράκι, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει πλήθος διαφορετικών εκδηλώσεων για 150-200 θεατές. Όπως μάλιστα σημείωσε ο μουσικός Α. Μουσαδές, τον Ιούλιο θα φιλοξενήσει ένα μικρό φεστιβάλ μουσικής και θεάτρου, ως μια πρώτη απόπειρα δημιουργίας ανοιχτών δράσεων.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο Θανάσης Μουσόπουλος, τα μέλη πρέπει να αποφασίσουν τι μπορούν να οργανώσουν στο εξής και να το κάνουν πράξη καθώς το Δίκτυο «από το Λόγο θα περνά στην Πράξη». Δεν αποκλείεται, τέλος, σε μικρότερους χώρους, πιο περιορισμένους όπως ένας περιφερειακός οικισμός, να δημιουργηθούν μικρότερα δίκτυα που θα δρουν παράλληλα και με τους κανόνες του Δικτύου Λόγου και Πράξης.

Το εγχείρημα φαίνεται ότι θα είναι ενδιαφέρον και οι συντελεστές του δίνουν αρκετές δυνάμεις προκειμένου προχωρήσουν παραπέρα.

diktyo_synantisi_1

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr