huaiyang-yangzhouchaofan

Τηγανητό ρύζι Κινέζικο

3 Φεβρουαρίου 201108:08

huaiyang-yangzhouchaofanΤηγανητό ρύζι Κινέζικο με καπνιστό χοιρινό, γαρίδες και λαχανικά
http://www.mpatzakidis.gr/

Υλικά

  • 2 αυγά
  • 2 κ.σ. oyster sauce
  • 1 κ.σ. σόϋ σώς.
  • αλάτι, πιπέρι λευκό, (αναλόγως με τη γεύση που θέλετε)
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • Ένα μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα χάμ, (καπνιστό χοιρινό από μπούτι), κομμένο σε κυβάκια
  • 1,1/2 κούπα γαρίδες μικρή, όχι πολύ βρασμένη,
  • 6 κουταλιές σογιέλαιο ή ηλιέλαιο
  • 1/2 κούπα αρακά, κουτιού ή κατεψυγμένο
  • 4 κούπες βρασμένο ρύζι, τύπου «long grain», κρύο
  • 1/2 κούπα καρότο, κομμένο σε κυβάκια, se μέγεθος ζαριού
  • 1 κουταλιά κορν φλάουρ

Διαδικασία

  • Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους από τα αυγά και τα χτυπάμε ελαφρά, χωριστά το καθένα.
  • Βράζουμε τις γαρίδες με το κέλυφος, τις στραγγίζουμε τις και τις καθαρίζουμε
  • Διαλύουμε σιγά-σιγά το κόρν φλάουρ στα ασπράδια, λίγο αλάτι, προσθέτουμε τις γαρίδες, ανακατεύουμε και τις αφήνουμε να σταθούν για 5 λεπτά.
  • Βάζουμε λίγο λάδι στο γουόκ, όταν ζεσταθεί, σοτάρουμε τα καρότα μέχρι να μαλακώσουν και τα βάζουμε στην άκρη. Βάζουμε λίγο λάδι ακόμα και μόλις ζεσταθεί βάζουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν και τις βγάζουμε απο το γουόκ.
  • Βάζουμε τους κρόκους ανακατεύουμε ελαφρά, ρίχνουμε, ξανά, λίγο λάδι στο γουόκ και προσθέτουμε 1 κουταλιά oyster sauce και 1 κουταλιά soy sauce. Προσθέτουμε λίγο πιπέρι ανακατεύουμε και το κρατάμε στην άκρη.
  • Ζεσταίνουμε το γουόκ σε μεσαία προς μεγάλη θερμοκρασία, προσθέτουμε 2 κουταλιές λάδι και όταν κάψει προσθέτουμε το κρεμμύδι, όταν μαραθεί προσθέτουμε το χάμ και τον αρακά, ανακατεύουμε και όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε από το γουόκ.
  • Καθαρίζουμε το γουόκ, ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύουμε με τα τσόπ στίκς καλά προσθέτουμε την υπόλοιπη soy sauce και την oyster sauce, ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε λίγο πιπέρι και λίγο αλάτι ανακατεύουμε και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά που κρατήσαμε στην άκρη, ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και σερβίρουμε ζεστό.

http://www.greekmasa.gr/

http://www.mpatzakidis.gr/

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr