eystratiou_mpampis_grafeio

Απέκτησε Στέγη η ΑΔΕΔΥ. Συνάντηση με βουλευτές για το επίδομα παραμεθορίου

1 Φεβρουαρίου 201115:31

eystratiou_mpampis_grafeioΤη δική του στέγη απέκτησε το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην Ξάνθη, για πρώτη φορά στα χρονικά και χωρίς να επιβαρύνει ούτε με ένα ευρώ το Δημόσιο.

Η ασυνήθιστη αυτή πρωτοβουλία ξεκίνησε τον Ιούνιο, λίγο μετά τη συγκρότηση σε σώμα του του Νομαρχιακού Τμήματος, από τον Πρόεδρο Χαράλαμπο Ευστρατίου, ο οποίος ζήτησε από τον τότε Νομάρχη την παραχώρηση γραφείων στο κτίριο του πρώην ΕΟΚ, στην οδό Αναξάρχου, όπου στεγάζεται και η Ομάδα Διάσωσης.

Στο διάστημα των μηνών που πέρασαν τα μέλη της εκτελεστικής γραμματείας της ΑΔΕΔΥ  – και κυρίως ο Πρόεδρος – προσέφεραν την εθελοντική τους εργασία, κάποιο χορηγοί και γνωστοί τους, φρόντισαν για τη διάθεση κάποιων επίπλων, προσέθεσαν όσα είχαν οι ίδιοι και δεν χρησιμοποιούσαν και, τελικά, τρία εγκατελειμμένα γραφεία στο παλιό κτίριο έγιναν σύγχρονα γραφεία, πλήρως εξοπλισμένα, που στο εξής θα φιλοξενούν το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Χαράλαμπο Ευστρατίου, οι χώροι  αποτελούνται από ένα γραφείο που θα φιλοξενεί τα πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων, μια αίθουσα συσκέψεων και ένα γραφείο διοίκησης. Θα στεγάσει και θα παράσχει τις υποδομές που υπάρχουν όχι μόνο στο Δ.Σ. αλλά σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία που ανήκουν στην ΑΔΕΔΥ και δεν έχουν γραφεία στου χώρους εργασίας. Παράλληλα λειτουργεί το fax 25410-66085 καθώς και το mail adedy.xanthi@gmail.com που είναι στη διάθεση όσων υπαλλήλων θέλουν να υποβάλλουν αιτήματα, προτάσεις,  ή προβληματισμούς για εργασιακά θέματα.

Συνάντηση με Καραλίδη σύντομα. Με βουλευτές για το επίδομα

Για τα κατεξοχήν συνδικαλιστικά ζητήματα της ΑΔΕΔΥ και μετά τη μετάβαση στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, σημειώνει ότι σύντομα θα υπάρξει συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Φώτη Καραλίδη και προσθέτει πως «πιστεύουμε ότι η συνεργασία θα είναι καλή και ο νεός Αντιπεριφερειάρχης θα βοηθήσει το συνδικαλιστικό φορέα της ΑΔΕΔΥ.»

Πρόσφατα και εν μέσω των μεγάλων αλλαγών του Καλλικράτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων του Νομού. «Υπάροχυν κάποιοι προβληματισμοί οι οποίοι θα καταγραφούν στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ ώστε να πραγματοποιήσει συναντήσεις με φορείς και υπηρεσιακούς παράγοντες για να λυθούν τα όποια προβλήματα, εφόσον είναι αυτό εφικτό» αναφέρει. 

Σύμφωνα με το Χ. Ευστρατίου, υπάρχει ήδη επαφή με τα υπόλοιπα τμήματα της Περιφέρειας και σύντομα αναμένεται ότι θα υπάρξει επαφή με τους βουλευτές της περιοχής, τον Περιφερειάρχη και τους αρχηγούς των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου με βασικό ζήτημα να αποτραπεί η περικοπή του επιδόματος παραμεθορίων περιοχών.  «Πιστεύουμε ότι θα έχουμε την βοήθεια όλων των τοπικών παραγόντων» εκτιμά ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ.

adedy_3

adedy_2

adedy

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr