ate_bank

Υποβάθμιση για ΑΤΕ Σταυρούπολης-Αβδήρων ;

31 Ιανουαρίου 201123:54

ate_bankΓια υποβάθμιση των καταστημάτων της Αγροτικής Τράπεζας σε Σταυρούπολη και Άβδηρα και υπόνοιες οριστικής διακοπής της λειτουργίας τους στο μέλλον, κάνει λόγο σε ερώτησή του ο βουλευτής Έβρου της Ν.Δ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος.

Συνολιικά 5 καταστήματα στη Θράκη (2 στην Ξάνθη και 3 στον ΄Εβρο) φέρεται ότι υποβαθμίζονται, χωρίς να διευκρινίζεται σε τι συνίσταται η υποβάθιση.

Το κείμενο της ερώτησης του Εβρίτη Βουλευτή αναφέρει:

« Η ATEbank σχεδιάζει τον περιορισμό των Μονάδων της οι οποίες δεν θα έχουν δικαίωμα να χορηγούν δάνεια. Στη λίστα σχεδιασμού της Τράπεζας υπάρχουν αρκετά καταστήματα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και συγκεκριμένα για τον Νομό Έβρου τρία. Στο Δήμο Σουφλίου το κατάστημα του Τυχερού, στο Δήμο Διδυμοτείχου το κατάστημα των Μεταξάδων και στο Δήμο Ορεστιάδας το κατάστημα της Νέας Βύσσας. Στο νομό Ξάνθης υποβαθμίζονται τα καταστήματα Αβδήρων και Σταυρούπολης. Η υποβάθμιση των καταστημάτων αυτών αφήνει υπόνοιες για την μελλοντική πρόθεση του οριστικού κλεισίματός τους.

Η εξέλιξη αυτή, δεδομένης και της γεωγραφίας της περιοχής, θα προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση, ταλαιπωρία και δυσλειτουργίες στη δραστηριότητα των κατοίκων των απομακρυσμένων περιοχών. Επιπλέον, θα υπάρξουν και επιβαρυντικές συνέπειες και στην γενικότερη οικονομική δραστηριότητα της περιοχής, η οποία σε πολύ μεγάλο βαθμό στηρίζεται στον αγροτικό τομέα και εξυπηρετείται από τα καταστήματα της ATEbank.» και ερωτά του αρμόδιους υπουργούς:

Εάν προτίθενται να μεριμνήσουν ώστε να διατηρηθεί η λειτουργία των Μονάδων της ATEbank στις ανωτέρω περιοχές και να μην προχωρήσει στον σχεδιασμό υποβάθμισής τους.»

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr