xynidis_kontino_2

Ξυνίδης με αιχμές για Παυλίδη και εύσημα σε Καραλίδη

28 Ιανουαρίου 201117:33

xynidis_kontino_2Εφόλης της ύλης μίλησε στους δημοσιογράφους των τοπικών μέσων ο Σωκράτης Ξυνίδης, εξερχόμενος της σύσκεψης που έγινε την Παρασκευή στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.

Πιο αναλυτικά, αναφερόμενος στο  ΕΣΠΑ ο  Σωκράτης Ξυνίδης – που τελευταία έχει πυκνώσει τις δημόσιες παρουσίες του στην Ξάνθη- μίλησε ευθέως για υστέρηση σε επίπεδο εντάξεων και μελετών και άφησε αιχμές για την απερχόμενη αρχή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης:

«Δυστυχώς η Ξάνθη δεν είναι σε καλό επίπεδο από πλευράς ένταξης ούτε από πλευράς ωρίμανσης έργων. Σήμερα δεν υπάρχει σχεδόν κανένα έργο έτοιμο, ώριμο προς ένταξη στο ΕΣΠΑ. Γι’ αυτό δεν είμαστε εμείς που πρέπει ν’ απολογηθούμε στον ξανθιώτικο λαό.  Πρέπει ν’ αυξήσουμε την απορροφητικότητα, πρέπει να τρέξουμε πολύ γρήγορα και να βρούμε εκείνους τους τρόπους να ωριμάσουμε έργα και να τα υλοποιήσουμε στη συνέχεια. Είμαστε αποφασισμένοι να βοηθήσουμε σ’ αυτή την κατεύθυνση.»

Εύσημα σε Καραλίδη για «ομαλή μετάβαση»

Σύμφωνα με το Σωκράτη Ξυνίδη το νεό αυτοδιοικητικό τοπίο των αιρετών Περιφερειαρχών σε συνδυασμό με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και μια αναβαθμισμένη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης που θα έχει τη μορφή “μίνι Υπουργείου Ανάπτυξης” θα  δημιουργήσουν ένα πολύ ισχυρο άξονα για όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Παράλληλα, σχολίασε θετικά το μέχρι σήμερα έργο του Αντιπεριφερειάρχη Φώτη Καραλίδη, κάνοντας λόγο για «ομαλό τρόπο μετάβασης στα νέα δεδομένα, χωρίς κραδασμούς».

«Είμαι απόλυτα αισιόδοξος το πολύ δύσκολο και τιτάνιο έργο της προσαρμογής στα καινούργια δεδομένα και στις καινούργιες συνθήκες, η οποία  χωρίς σημαντικούς κραδασμούς υλοποιείται με μια ιδιαίτερα σοβαρή και μεθοδική προσπάθεια που έχει κάνει ο Φώτης Καραλίδης. Δεν είναι εύκολο αυτό που συμβαίνει στην χώρα μας Αλλάζει όλη η δομή και η διοίκηση και με μεγάλη χαρά βλέπω ότι σε μας αυτό γίνεται μ’  ένα πολύ ομαλό τρόπο μέσα σ’ ένα πολύ καλό κλίμα συνεννόησης όλων παραγόντων της δημόσιας ζωής»

Για νέο Αναπτυξιακό – Αρδευτικό – Natura

Ο Σωκράτης Ξυνίδης μίλησε μεταξύ άλλων για το θέμα του νέου επενδυτικού νόμου σημειώνοντας  «Η εικόνα της ΒΙΠΕ Ξάνθης είναι καταθλιπτική. Πριν 15 χρόνια θυμάμαι πως έσφυζε από ζωή αυτό το μοντέλο των επιδοτήσεων το ότι κινείται επιδοτείται δεν μας οδήγησε πουθενά. Θέλουμε το χρήμα του ελληνικού λαού που με τόσο κόπο το εξοικονομούμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο βέβαιοι ότι πιάνει τόπο»,

Για το ζήτημα του αρδευτικού της πεδιάδας Ξάνθης άφησε και πάλι αιχμές στην προηγούμενη ηγεσία της Νομαρχίας αναφέροντας «Με το τρόπο που στήθηκε το έργο δόθηκαν τα πατήματα να εκφράζονται επιχειρήματα ότι δημιουργούνται προβλήματα για το περιβάλλον. Ακούστηκε από ανθρώπους τεχνοκράτες. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει το έργο όταν ξεπεράσει την δικαστική εμπλοκή που έχει.»

Τέλος για το ζήτημα της αύξησης της αρτιότητας των οικοπέδων στις ζώνες Natura εκτίμησε, μεταξύ άλλων, ότι η τελική απόφαση της κυβέρνησης θα συνδυάσει την ανάπτυξη με την προστασία των οικοσυστημάτων.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr