nosokomeio_METH

Οικονομικά σκάνδαλα στα Νοσοκομεία Καβάλας-Αλεξανδρούπολης

22 Ιανουαρίου 201109:05

nosokomeio_METHΣτα Νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης και Καβάλας, έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, σοβαρές υποθέσεις ατασθαλίας.

Οι δύο αυτές υποθέσεις περιλαμβάνονται στο πόρισα που παρέδωσαν στον Υπουργό Υγείας οι οι Επιθεωρητές Υγείας μετά από έλεγχο του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας  ενώ εστάλλησαν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές . Ταυτόχρονα όμως ο Υπουργός Ανδρεάς Λοβέρδος έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία από ελάχιστες περιπτώσεις, δύο από τις οποίες αφορούν στην περιοχή.

Πιο αναλυτικά, πρόκειται για υποθέσεις των οποίων η οικονομική ζημία για το δημόσιο ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 7.332.866 ευρώ.
Ενδεικτικά αναφέρεται περίπτωση στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης. Από έρευνα που διεξάγει το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας στις συμβάσεις για την προμήθεια ορθοπεδικού υλικού προκύπτει ζημία για το δημόσιο ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ δεν αποκλείεται το ποσό να είναι ακόμη μεγαλύτερο καθώς η έρευνα είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Σε περίπου 975.000 ευρώ ανέρχεται η ζημία για το δημόσιο σχετικά με τους διαγωνισμούς προμήθειας αναλώσιμων υλικών και συσκευών στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Επίσης, σχετικά με τη χρήση οστικών μοσχευμάτων στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας προκύπτει ζημία ύψους 830.000 ευρώ.

Περίπου 2.280.000 ευρώ υπεξαίρεσε από το Κέντρο Περίθαλψης Παίδων Καρδίτσας, υπάλληλος του Κέντρου. Τα χρήματα προέρχονταν από τα ασφαλιστικά ταμεία και αφορούσαν νοσήλια των παιδιών. Η υπεξαίρεση γινόταν από το 2005 έως το 2009.

Επιπλέον κατά 1.670.000 ευρώ ζημιώθηκε το δημόσιο από πλαστές συνταγές ασφαλισμένων του δημοσίου από 22 γιατρούς τον Πειραιά.

Επίσης, από τους ελέγχους στις κάρτες μετακίνησης Ατόμων με Αναπηρίες που εκδίδονται σε συνεργασία με τα ΚΤΕΛ εξοικονομήθηκαν από επιστροφές περίπου 2.500.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι στις εν λόγω υποθέσεις που δόθηκαν στη δημοσιότητα δεν συμπεριλαμβάνονται 72 πορίσματα ελέγχου, 302 συμβάσεων μεταξύ της SIEMENS και Νοσοκομείων, τα οποία μετά την υποβολή τους από το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας στον Πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής διαβιβάσθηκαν από τον ίδιο στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

 

(Με στοιχεία από skai.gr)

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr