gounaris dioikhtiko dsx

Σε αποχή οι δικηγόροι στην Ξάνθη. Κλειστά και τα γραφεία

19 Ιανουαρίου 201108:03

gounaris dioikhtiko dsxΣε αποχή βρίσκονται από σήμερα οι δικηγόροι της Ξάνθης.

Όπως αποφάσισε η Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου που συνήλθε το μεσημέρι της Τετάρτης, τα μέλη του συμμετέχουν  στην τριήμερη πανελλαδική αποχή των Δικηγορικών Συλλόγων  στις 19, 20 και 21 Ιανουαρίου  2011 απέχοντας από όλα τα καθήκοντά τους και κλείνοντας τα γραφεία τους. Οι δικηγόροι διαμαρτύρονται έντονα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δ.Σ. Ξάνθης, για την υποτιθέμενη «απελευθέρωση» του «κλειστού επαγγέλματος» των 50.000 δικηγόρων, γιατί με τις προωθούμενες ρυθμίσεις:

–         οδηγείται σε βίαιη έξοδο από το επάγγελμα ή στην καλύτερη περίπτωση στην υπαλληλοποίηση  μεγάλος αριθμός συναδέλφων – κυρίως νέων – με την ανεξέλεγκτη ίδρυση δικηγορικών εταιριών ανά την Ελλάδα.

–         καταργείται η ελάχιστη αμοιβή,  που εξασφαλίζει μία αξιοπρεπή άσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος, προκειμένου να ωφεληθούν οι μεγάλοι τραπεζικοί και ασφαλιστικοί όμιλοι, ενώ ταυτόχρονα «διατηρείται» η ελάχιστη αμοιβή, προκειμένου το Κράτος να εισπράττει φόρους και Φ.Π.Α.

 

Τέλος, όπως αναφέρεται,  με τις ήδη αποφασισθείσες υπερβολικές αυξήσεις (υπερδιπλασιασμό) των δικαστικών εξόδων στα ποινικά δικαστήρια και τον δεκαπλασιασμό του παραβόλου υποβολής μήνυσης ακυρώνεται ουσιαστικά το συνταγματικώς κατοχυρωμένο δικαίωμα του πολίτη – ιδίως του οικονομικά αδύναμου – για δικαστική προστασία.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr