dimotiki_agora_exoteriko_makrino

Κοινοτικοί Ελεγκτές την Τετάρτη στην Ξάνθη

16 Ιανουαρίου 201106:23

dimotiki_agora_exoteriko_makrinoΕλεγκτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρόκειται να βρεθούν την Τετάρτη στην Ξάνθη. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του πρόκειται να εξετάσουν τη διαδικασία διαχείρισης των ζωικών αποβλήτων στην περιοχής της Ξάνθης. Οι κοινοτικοί ελεγκτές έρχονται για δεύτερη φορά στην Ξάνθη μέσα σε ένα χρόνο.

Η αιτία είναι πως η περιοχή της Ξάνθης κατά τον πρώτο έλεγχο βρέθηκε να είναι η μοναδική πόλη από αυτές που ελέγχθηκαν στην χώρα, η οποία πληρούσε τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί για τη διαχείριση των ζωικών υποπροϊόντων, κυρίως λόγω της ύπαρξης της Μονάδας Αδρανοποίησης και της προσοχής που έχουν επιδείξει διάφοροι φορείς – όπως το Σωματείο Κρεοπωλών – στην τήρηση των οδηγιών που υπάρχουν για το ζήτημα αυτό.

Υπεθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δείχνει ιδιαίτερη προσοχή στο συγκεκριμένο ζήτημα καθώς η ανεξέλεγκτη διάθεση ζωικών υποπροϊόντων αποτελεί πολύ σοβαρό παράγοντα περιβαλλοντικής μόλυνσης. Τα μέτρα αυτά αφορούν σε επιχειρήσεις που εμπλέκονται με τον κλάδο του κρέατος όπως εργαστήρια, σφαγεία, κρεοπωλεία, κτηνοτροφικές και πτηνοτροφικές μονάδες καθώς επίσης και άλλες παραπλήσιες δραστηριότητες όπως τα ψάρια κλπ

Δεν αποκλείεται κατά την παραμονή τους στην Ξάνθη οι τρεις κοινοτικοί ελεγκτές να έχουν επισκέψεις και σε άλλα σημεία που αφορούν στη διαχείριση αποβλήτων ,όπως στο ΧΥΤΑ της Ξάνθης.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr