synantisi_diodia_dec_10

Στο δρόμο το άλλο Σάββατο η Κίνηση Πολιτών για τα διόδια

13 Ιανουαρίου 201119:59

synantisi_diodia_dec_10Την απόφαση για διοργάνωση εκδήλωσης ενημέρωσης των Πολιτών στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης, το Σάββατο 22 Ιανουαρίου έλαβαν τα μέλη της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Ξάνθης ενάντια στα διόδια της Εγνατίας Οδού που συναντήθηκαν το βράδυ της  Τετάρτης στο καφέ Φίλοιστρον με παλιά και νέα μέλη της που πλαισιώνουν τις προσπάθειες της πρωτοβουλίας.

Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση για τα αποτελέσματα των πρόσφατων κινητοποιήσεων  πανελλαδικά και διαπιστώθηκε ότι υπάρχει ευαισθητοποίηση του κόσμου για το πρόβλημα, ολοένα και μεγαλύτερη αντίδραση και ενδιαφέρον που έχει γίνει αντιληπτό ήδη στην περιοχή. Ο αγώνας πανελλαδικά αποδίδει και η κυβέρνηση αναθεωρεί τη στάση της σε πολλά ζητήματα, διαπιστώνουν τα μέλη της Κίνησης

Στην Πανελλαδική συνάντηση θα συμμετάσχει η Ξάνθη

Αποφασίστηκε η συμμετοχή της οργάνωσης στη συνεδρίαση  του Πανελλαδικού  Συντονιστικού Οργάνου  που γίνεται το Σάββατο στη Λαμία καθώς επίσης και ένα κάλεσμα σε συστράτευση, σε όσους πολίτες ή ομάδες πολιτών της ευρύτερης περιοχής έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον το τελευταίο διάστημα. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι το Απρίλιο θα λειτουργούν ήδη τα πρώτα διόδια ανάμεσα σε Ξάνθη και Κομοτηνή, αυτά της Νυμφόπετρας και 3 ακόμη νέοι σταθμοί από Θεσσαλονίκη προς Ηγουμενίτσα.

Στη συγκέντρωση του άλλου Σαββάτου θα υπάρξει διανομή φυλλαδίων και, ενδεχομένως, και η πραγματοποίηση κάποιου event που θα ανακοινωθεί εγκαίρως. Στα σχέδια των μελών της επιτροπής είναι να ακολουθήσει, μετά από μερικές εβδομάδες εκδήλωση στην οποία θα κληθούν πολιτικοί, συνδικαλιστικοί και επιστημονικοί φορείς, καθώς και ευαισθητοποιημένοι πολίτες από την ευρύτερη περιοχή.

Εμπλοκή της Περιφέρειας ζητούν τα μέλη

Η  Κίνηση επιμένει στο αίτημα για διαφάνεια στο ζήτημα των διοδίων της Εγνατίας και παροχή των ακριβών στοιχείων που αφορούν στα έσοδα και πώς αυτά θα κατανεμηθούν στις ανάγκες που επικαλείται η εταιρία. Τέλος, όπως σημειώνουν τα στελέχη της κίνησης, προτείνουν την εμπλοκή των Περιφερειών στο ζήτημα της διαχείρισης και της συντήρησης του δρόμου (αφού υποτίθεται ότι εκεί θα κατευθυνθούν τα κεφάλαια) είτε ελέγχοντας τα έσοδα σε κάθε περιοχή, είτε  αναλαμβάνοντας την συντήρηση. Με τον τρόπο αυτό θα αποφευχθεί και η είσοδος ιδιώτη, που φημολογείται ήδη.

Για το λόγο αυτό, όταν θα σχηματοποιηθούν οι προτάσεις τους και υπάρξει γνώση του προβλήματος σε όλη την κοινωνία, τα μέλη της Κίνησης Πολιτών θα επιδιώξουν συνάντηση με τους Περιφερειάρχη  και Αντιπεριφερειάρχη.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr