tsalidis_synenteyxi_2

Φ. Τσαλίδης: “Περίμενα την τοποθέτησή μου”

13 Ιανουαρίου 201118:30

tsalidis_synenteyxi_2Επάνοδο στα πολιτικά πράγματα με τη Ν.Δ. αποτελεί η τοποθέτηση του Φίλιππου Τσαλίδη στη θέση του αναπληρωτή Τομέαρχη Παιδείας της Νεάς Δημοκρατίας.

Ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ.  επανέρχεται σε πολιτική θέση, έστω και άτυπη, από την περίοδο που αποχώρησε από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και από την Αθήνα όπου βρίσκεται στο πλαίσιο των πρώτων επαφών του, μίλησε στο XanthiPress.gr για την επιλογή αυτή.

Ήδη, όπως σημειώνει είχε μια πρώτη επαφή με τον Τομεάρχη Άρη Σπηλιωτόπουλο και την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να συναντηθούν και τα 4 μέλη του τομέα Παιδείας. Θεωρεί ότι έχει γίνει πολύ προετοιμασία καθώς τον Τομέα αποτελούν ο τελευταίος  Υπουργός Παιδείας της Ν.Δ., ο τελευταίος Υφυπουργός και 2 απερχόμενοι Γενικοί Γραμματείς -καθώς το αντικείμενό της Έρευνας ανήκει πλέον στον τομέα της Παιδείας. Ο ίδιος εκπροσωπεί τη Ν.Δ. ως αναπληρωτής και στο Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας.

«Αποτελεί τιμή για μένα και την Ξάνθη η τοποθέτησή μου στον Τομέα Παιδείας και θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο Αντώνη Σαμαρά για την επιλογή αυτή» Σε ερώτηση για το αν η κίνηση αυτή ήταν αναμενόμενη απαντά θετικά και προσθέτει ότι «δεν έχω πάψει να συζητώ και να εξακολουθώ να έχω σχέσεις με την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας στην οποία ανήκω και έχω προσφέρει»

Κριτική για τις αλλαγές της Α. Διαμαντοπούλου

Η περίοδος είναι κρίσιμη σύμφωνα με το Φ. Τσαλίδη καθώς είναι σε εξέλιξη το θέμα των προτάσεων για το Νέο Λύκειο καθώς επίσης και το Νομοσχέδιο και για την Τριοβάθμια Εκπαίδευση: «Γίνονται αλλαγές με απώτερο σκοπό να αλλάξει το σύστημα πρόσβασης στα Πανεπιστήμια, όσο και για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Είναι κρίσιμη περιόδος για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση γιατί σύμφωνα με τις δηλώσεις που έχουν γίνει από τον Πρωθυπουργό και την Υπουργό, το Νομοσχέδιο που πρόκειται να τεθεί σε διαβούλευση θα θέσει το “εκκρεμές” της Παιδείας σε νέα θέση αστάθειας» αναφέρει και συμπληρώνει ότι όλες οι πρυτανικές αρχές έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους με τις κυοφορούμενες αλλαγές. «Είμαι υπέρ του Εθνικού Απολυτηρίου για την πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αλλά απαιτείται συζήτηση για το πώς θα φτάσουμε εκεί» καταλήγει.

Καμία ενέργεια στην Έρευνα και Τεχνολογία από τις εκλογές του 09

Ταυτόχρονα ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Παιδείας της Ν.Δ. ασκεί κριτική για τον τομέα της Έρευνας και Τεχνολογίας, για τον οποίο υποστηρίζει ότι βρίσκεται σε τέλμα ενώ είναι πλέον ακέφαλος μετά την παραίτηση του Αχ. Μητσού. Υποστηρίζει ότι στις 4-10-09 σταμάτησε η αναδιάρθρωση του ερευνητικού ιστού αλλά έκτοτε δεν έγινε το παραμικρό ενώ αναφέρει ότι καμία πρόταση δεν έχει εγκριθεί, πλην αυτών που είχαν προκηρυχθεί επί των ημερών του στη Γ.Γ.Ε.Ε.Τ. «Υπάρχουν 1 δις ευρώ διαθέσιμα για την έρευνα αλλά κινδυνεύουν να μην απορροφηθούν» καταλήγει.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr