neogal

Ακυρώνει τη σύμβαση της ΝΕΟΓΑΛ η Επιθεώρηση Εργασίας

12 Ιανουαρίου 201117:14

neogalΑρνητική είναι η γνωμάτευση του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου της Επιθεώρησης Εργασίας, η συνεδρίαση του οποίου ξεκίνησε το πρωί σήμερα στο Υπουργείο Εργασίας, για την επιχειρησιακή σύμβαση της ΝΕΟΓΑΛ Δράμας. Το ΣΕΚΕΕ εκτιμά ότι τα στοιχεία που υποβλήθηκαν με την αιτιολογική έκθεση, δεν είναι επαρκούν ώστε να κρίνεται δικαιολογημένη η κατάρτιση Ειδικής Επιχειρησιακής Σύμβασης.

Το Συμβούλιο εξέτασε μεταξύ άλλων την Ειδική Επιχειρησιακή Σύμβαση που είχε συνάψει στις 29 Δεκεμβρίου η γαλακτοβιομηχανία Δράμας ΝΕΟΓΑΛ με το σωματείο των εργαζομένων και η οποία προβλέπει την μείωση των αποδοχών των εργαζομένων κατά 9% για την επόμενη διετία.

Πρέπει να αναφερθεί, ότι και η ίδια η εταιρεία είχε δεχθεί δια του εκπροσώπου της κ. Χριστοφόρου Σεβαστίδη “ότι η συγκεκριμένη σύμβαση υπεγράφη προληπτικά, γιατί η επιχείρηση διαβλέπει το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, που σίγουρα θα είναι δύσκολο”.
Την ακύρωση της συμφωνίας στη ΝΕΟΓΑΛ ΑΕ Δράμας για ειδική επιχειρησιακή σύμβαση είχε ζητήσει και η ΓΣΕΕ.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr