radiomarathonios_2

Ραδιομαραθώνιος: Οι ξανθιώτες βοήθησαν ολόψυχα το Γηροκομείο.

12 Ιανουαρίου 201109:52

radiomarathonios_2Μαζική και συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των απλών πολιτών και των φορέων της Ξάνθης στο κάλεσμα των Μέσων Ενημέρωσης της πόλης για τη στήριξη του Γηροκομείου Ξάνθης.

Ο Ραδιομαραθώνιος που ξεκίνησαν τα ΜΜΕ της Ξάνθης το πρωί της Τετάρτης και μέχρι το απόγευμα, φαίνεται ότι ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικός ως προς το στόχο της άμεσης οικονομικής ενίσχυσης του Γηροκομείου Ξάνθης, προκειμένου να ξεπεράσει τη δύσκολη συγκυρία στην οποία βρίσκεται.

Ο Ραδιομαραθώνιος φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης και σε αυτόν συμμετείχαν όλοι, σχεδόν, οι δημοσιογράφοι της πόλης και εκπροσωπήθηκαν όλα τα μέσα. Παρούσα από την αρχή μέχρι το τέλος ήταν ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Βιβή Στυλιανίδη η οποία εξέθεσε τις ανάγκες του Γηροκομείου και τα προβλήματα που έχουν προκύψει και είχε την ευκαιρία να ευχαριστήσει τους ξανθιώτες που συμμετείχαν μαζικά στο κάλεσμα. Ταυτόχρονα σε διάφορα σημεία της πόλης εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού όπου μπορούσαν οι πολίτες να αφήνουν τις προσφορές τους.

Μέχρι την Παρασκευή θα υπολογιστεί το ύψος της συνεισφοράς

Στη διάρκειά της εκπομπής παρατηρήθηκε πολύ μεγάλη συμμετοχή των απλών πολιτών, επιχειρήσεων, φορέων και συλλόγων της περιοχής που έκαναν γνωστή την οικονομική τους ενίσχυση για τη δύσκολη συγκυρία. Το ύψος του ποσού που έχει συγκεντρωθεί δεν έχει υπολογιστεί ακόμη καθώς οι προσφορές των ξανθιωτών συνεχίζονται μέχρι και την Πέμπτη, ενώ οι περισσότερες από αυτές γίνονται στον λογαριασμό του Γηροκομείου στη Γενική Τράπεζα, όπου θα υπάρξει ενημέρωση την Πέμπτη.

Τέλος, καθώς αρκετά σωματεία, χρειάζονται εγκρίσεις των διοικήσεών τους, δεν κατέστη δυνατή να καταθέσουν επίσημα τις δικές τους χορηγίες. Υπολογίζεται ότι το πρωί της Παρασκευής θα μπορεί να γίνει ασφαλής εκτίμηση για το ύψος του ποσού που συγκεντρώθηκε από το Ραδιομοαραθώνιο.

Σημαντικές επισημάνσεις από την Πρόεδρο του Ιδρύματος.

Παράλληλα, στη διάρκεια της εκπομπής η Πρόεδρος του Γηροκομείου προχώρησε σε ενδιαφέρουσες επισημάνσεις. Σημαντικότερη όλων ότι το Γηροκομείο, που φιλοξενεί τροφίμους από όλο το Νομό και παράσχει τεράστιο κοινωνικό έργο εδώ και μισό περίπου αιώνα, συντηρείται κατά τα 2/3 από τις προσφορές των ξανθιωτών σε χρήμα και είδος, παρόλο που αυτό δεν προβάλλεται. Εξάλλου, όπως διευκρίνισε, η άσχημη συγκυρία της αναγκαστικής αγοράς του παράπλευρου οικοπέδου καθώς και η μείωση της κρατικής αρωγής οδήγησαν το γηροκομείο στη σημερινή δυσχερή θέση. «Μόλις καλυφθεί το φετινό άνοιγμα, το Ίδρυμα έχει τις δυνατότητες να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του με τη βοήθεια των χορηγών του» ανέφερε.

Τέλος, όπως έγινε γνωστό από την Πρόεδρο, μετά τη σύσκεψη με τους φορείς της περιοχής που συγκάλεσε πρόσφατα, έχουν γίνει κοινωνοί του προβλήματος και έχουν αναλάβει δεσμεύσεις για την στήριξη του Ιδρύματος, με τον τρόπο που θα κρίνει ο καθένας, σημείωσε η Βιβή Στυλιανίδου, θέτοντας ουσιαστικά προ των ευθυνών τους και τους φορείς. Από την πλευρά τους οι πολίτες της Ξάνθης με τη δική τους συμμετοχή και συνεισφορά επιτέλεσαν το χρέος τους στο ακέραιο.
radiomarathonios_1

radiomarathonios

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr