poulios_profil

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες η διαγραφή από το Χ. Πούλιο

4 Ιανουαρίου 201122:43

poulios_profilΕπιβεβλημένη και δικαιολογημένη κρίθηκε η αντίδραση του Χρήστου Πούλιου με τη διαγραφή του στελέχους του συνδυασμού του το βράδυ της Κυριακής.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες για την Αλλαγή», είχε συγκαλέσει σύσκεψη των μελών του συνδυασμού του πριν από τις ψηφοφορίες – όπως συνηθίζεται πριν από κάθε σχετική διαδικασία- και είχε συμφωνηθεί με σαφήνεια η στάση όλων των συμβούλων στις εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη Προεδρείων. Ως εκ τούτου κρίθηκε εντελώς αδικαιολόγητη η στάση του συμβούλου Χ. Ξανθόπουλου στις εκλογές της Δημοτικής Κοινότητας Ευμοίρου.

Παράλληλα, ο Χρήστος Πούλιος κάνει λόγο ευθέως για συναλλαγή και συμφωνία του εν λόγω συμβούλου με την αντίπαλη παράταξη που τον οδήγησε στη θέση του Αντιπρόεδρου, ενάντια στη γραμμή που καθορίστηκε από το συνδυασμό του.

Πρόκειται για την πρώτη διαγραφή συμβούλου που έχει καταγραφεί με επίσημο τρόπο από συνδυασμό και αποτέλεσε μια ασυνήθιστη ενέργεια. Συνέβη την πρώτη μέρα, ουσιαστικά, της νέας θητείας και επιχειρεί να στείλει σαφή πολιτικά μηνύματα με αποδέκτες μέσα και έξω από το συνδυασμό της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Ξάνθης. Ο ισχυροποιημένος από το εκλογικό αποτέλεσμα επικεφαλής, επιχείρησε να ξεκαθαρίσει τον τρόπο που θα πρέπει να κινηθεί ο συνδυασμός του σε αυτή την τετραετία.

Συμπαγής εικόνα του συνδυασμού

Ένα ακόμη σημάδι που αποδεικνύει κάτι τέτοιο -αλλά ελάχιστα έγινε αντιληπτό- ήταν η φράση του Χρήστου Πούλιου κατά την ορκωμοσία του Δημοτικού Συμβουλίου ότι «σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί συνδιαχείριση με τη δημοτική αρχή». Φράση που αποτέλεσε, ουσιαστικά,  απάντηση σε θέση  που εκφράστηκε δημόσια από σύμβουλο της δικής του παράταξης και φάνηκε  ότι ήταν άστοχή ή ότι  δεν είχε την έγκριση του επικεφαλής.

Όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο γεγονός ότι ο Χρήστος Πούλιος επιθυμεί η παράταξή του να  κινηθεί με πειθαρχία και συμπαγή εικόνα προς τα έξω, όπως συνέβη στην περασμένη τετραετία.  Και η πρόσφατη διαγραφή ήρθε να επιβεβαιώσει αυτή την άποψη.

Γ.Σ.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr