kentro_ygeias_avdira

Νέο σύστημα στο ΑΣΕΠ για το νοσηλευτικό προσωπικό

1 Ιανουαρίου 201123:21

kentro_ygeias_avdiraΣτην δημιουργία ετήσιου κυλιόμενου πίνακα για την πλήρωση θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού στα Νοσοκομεία της χώρας προχωρά το ΑΣΕΠ. Η καινοτομία αυτή έχει σαν στόχο να απλουστεύσει και να επιταχύνει τις διαδικασίες πρόσληψης ς νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού των κατηγοριών Πανεπιστημιακής , Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) σε φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας.

Σκοπός του νέου συστήματος είναι αφενός να εξυπηρετήσει άμεσα τις ανάγκες των φορέων υγείας οι οποίοι επείγονται για την κάλυψη των κενών οργανικών τους θέσεων και αφετέρου να διευκολύνει τους υποψήφιους που θα συμμετάσχουν στις διαδικασίες πρόσληψης για πολλές θέσεις χωρίς να υποβάλλουν συνεχώς δικαιολογητικά.

Η διαδικασία θα γίνεται σε δύο στάδια: Στο πρώτο στάδιο καλούνται οι ενδιαφερόμενοι για θέσεις νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού μια φορά το χρόνο να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους για να ενταχθούν στον ετήσιο πίνακα, ο οποίος δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεων.  Στο δεύτερο στάδιο, οι ενδιαφερόμενοι που βρίσκονται ήδη στον κυλιόμενο πίνακα υποβάλλουν μόνο δήλωση προτιμήσεων για τις θέσεις που προκηρύσσονται, τρεις φορές το χρόνο. Οι διοριστέοι, επομένως, θα αντλούνται από τον Ετήσιο Πίνακα με βάση τη σειρά κατάταξής τους σε συνδυασμό με τη δήλωση προτιμήσεών τους.

Το σύστημα δεν διαφέρει ιδιαίτερα από το μηχανογραφικό που υποβάλλουν οι υποψήφιοι για την είσοδο στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και αναμένεται να επισπεύσει τις διαδικασίες πρόσληψης νοσηλευτικού προσωπικού, που σήμερα μπορεί να ξεπεράσει μόνο για μια προκήρυξη τα δύο χρόνια μέχρι να προκύψει ο τελικός πίνακας διοριστέων.

Οι ειδικότητες που θα ενταχθούν στο νέο σύσημτα, όπως έγινε γνωστό από το ΑΣΕΠ:

ΠΕ Νοσηλευτικής

ΤΕ Νοσηλευτικής

ΤΕ Επισκεπτών Υγείας

ΤΕ Μαιευτικής

ΤΕ Ραδιολογίας

ΤΕ Φυσικοθεραπευτών

ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων

ΤΕ Εργοθεραπείας

ΤΕ Λογοθεραπείας

ΤΕ Τεχνολόγων Ιατρικών Οργάνων

ΔΕ Βοηθών Νοσοκόμων- Επιμελητών Ασθενών,

ΔΕ Παρασκευαστών

ΔΕ Χειριστών Εμφανιστών

ΔΕ Βοηθών Φαρμακείου

ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων ΕΚΑΒ

ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων Κέντρων Υγείας

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr