levis-merino-wool-cardigan

Χειμώνας 2010: Greek lover με μάλλινο πουλόβερ

11 Νοεμβρίου 201007:33

levis-merino-wool-cardiganΠουλόβερ, γάντια, κασκόλ: όλα όσα ανυπομονούν να φορέσουν εκείνοι που αγαπούν το χειμώνα είναι εδώ και φουλ στο χρώμα.

Τόσο περίεργος που είναι ο καιρός, το βρίσκω αρκετά φυσιολογικό να μην ξέρεις τι να φορέσεις. Ούτε εγώ ξέρω, ούτε κανείς. Έχει υγρασία, λίγη ψύχρα και πότε ήλιο, πότε βροχή. Δύσκολη απόφαση, λοιπόν. Επειδή, όμως, μπήκαμε στον Νοέμβριο για τα καλά, πρέπει να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να είμαστε ντυμένοι στα ζεστά. Τώρα, αν όταν διαβάσεις αυτό το κείμενο ο ήλιος λάμπει, τι να πω; Ποτέ κανείς δεν έχασε, από λίγη παραπάνω γνώση.

Είσαι δεν είσαι φαν του χειμώνα, πρέπει να ξέρεις να τον αντιμετωπίσεις. Ας αρχίσουμε, λοιπόν, με το βασικό ρούχο που πρέπει να έχεις και μάλιστα σε πληθώρα: πουλόβερ. Πρώτον και κυριότερο, το πουλόβερ σου καλό είναι να μην θυμίζει εκείνα τα πουλόβερ που σε ανάγκαζε η μητέρα σου να βάλεις τις κρύες μέρες του χειμώνα στο σχολείο.

Ευτυχώς, όλες οι εταιρείες έχουν εξελίξει τη μονοχρωμία και έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις ανάμεσα σε πιο παιχνιδιάρικα χρώματα, ριγέ ή και με σχέδια πουλόβερ. Όσο και αν προσωπικά αγαπώ το μαύρο χρώμα, δεν θα το συνιστούσα σε πουλόβερ. Μπορείς να κινηθείς μεταξύ γκρι, χακί, μπλε (στις ωραίες αποχρώσεις του, τύπου ραφ) με ή χωρίς εκπλήξεις στο σχέδιο. Αν είσαι, βέβαια, πιο άνετος μπορείς να δοκιμάσεις και μοβ ή κόκκινο. Εξάντλησε τις επιλογές σου σε αυτό το θέμα, γιατί αν κάνει κρύο, το πουλόβερ είναι αυτό που θα μείνει όταν βγάλεις το πανωφόρι σου.
Όσον αφορά στην πλέξη και το ύφασμα του πουλόβερ, επειδή όπως προείπα ο καιρός είναι περίεργος, μπορείς να δοκιμάσεις ένα πουλόβερ από κασμίρι. Το λεπτό και μαλακό του ύφασμα είναι αρκετά φιλικό για το σώμα σου και ικανό να σε ζεστάνει. Υπάρχει επίσης η επιλογή του ζακάρ, εκείνου του πλεκτού πουλόβερ με σχέδια που σε ανάγκαζε να βάλεις η γιαγιά σου όταν ήσουν μικρός (άλλο αυτό από της μαμάς σου, γιατί το συγκεκριμένο είναι εκείνο που είχε πλέξει η ίδια). Είναι πολύ στη μόδα και ανάμεσα σε τόσα σχέδια, νομίζω θα βρεις κάποιο να ταιριάζει στο γούστο σου.

Τέλος, υπάρχει πάντα και το πουλόβερ με τη χοντρή πλέξη, το οποίο είναι τόσο ζεστό από μόνο του, που δεν χρειάζεσαι μπουφάν. Ό,τι ισχύει στο ζακάρ για τα σχέδια, ισχύει και σε αυτή την περίπτωση. Μπορείς να είσαι σεμνός ή και όχι. Εγώ θα πρότεινα, επειδή το υλικό του πουλόβερ είναι βαρύ από μόνο του, να μην το υπερφορτώσεις, όπως μπορεί να έκανες με ένα t-shirt. Δεν είναι το ίδιο και διαφέρει και η εποχή. Εννοώ ότι το καλοκαίρι, σίγουρα μπορείς να είσαι πιο υπερβολικός, από ότι το “συντηρητικό” χειμώνα.

Ζεστός και αθλητικός

Τώρα, αν είσαι πολύ αθλητικός τύπος και δεν σου πολυαρέσουν τα πουλόβερ, υπάρχει και για σένα λύση. Το λεγόμενο hoodie, δηλαδή η κουκούλα σε μία πλεκτή ζακέτα. Πιο εναλλακτικό, αλλά μέσα στα πλαίσια του στιλ. Και προφανέστατα ζεστό επίσης, για να εξυπηρετεί και έναν άλλο σκοπό εκτός από την αισθητική του πλευρά. Όσον αφορά στην πλέξη και το ύφασμα του πουλόβερ, επειδή όπως προείπα ο καιρός είναι περίεργος, μπορείς να δοκιμάσεις ένα πουλόβερ από κασμίρι. Το λεπτό και μαλακό του ύφασμα είναι αρκετά φιλικό για το σώμα σου και ικανό να σε ζεστάνει. Υπάρχει επίσης η επιλογή του ζακάρ, εκείνου του πλεκτού πουλόβερ με σχέδια που σε ανάγκαζε να βάλεις η γιαγιά σου όταν ήσουν μικρός (άλλο αυτό από της μαμάς σου, γιατί το συγκεκριμένο είναι εκείνο που είχε πλέξει η ίδια). Είναι πολύ στη μόδα και ανάμεσα σε τόσα σχέδια, νομίζω θα βρεις κάποιο να ταιριάζει στο γούστο σου.

Τέλος, υπάρχει πάντα και το πουλόβερ με τη χοντρή πλέξη, το οποίο είναι τόσο ζεστό από μόνο του, που δεν χρειάζεσαι μπουφάν. Ό,τι ισχύει στο ζακάρ για τα σχέδια, ισχύει και σε αυτή την περίπτωση. Μπορείς να είσαι σεμνός ή και όχι. Εγώ θα πρότεινα, επειδή το υλικό του πουλόβερ είναι βαρύ από μόνο του, να μην το υπερφορτώσεις, όπως μπορεί να έκανες με ένα t-shirt. Δεν είναι το ίδιο και διαφέρει και η εποχή. Εννοώ ότι το καλοκαίρι, σίγουρα μπορείς να είσαι πιο υπερβολικός, από ότι το “συντηρητικό” χειμώνα.

Ζεστός και αθλητικός

Τώρα, αν είσαι πολύ αθλητικός τύπος και δεν σου πολυαρέσουν τα πουλόβερ, υπάρχει και για σένα λύση. Το λεγόμενο hoodie, δηλαδή η κουκούλα σε μία πλεκτή ζακέτα. Πιο εναλλακτικό, αλλά μέσα στα πλαίσια του στιλ. Και προφανέστατα ζεστό επίσης, για να εξυπηρετεί και έναν άλλο σκοπό εκτός από την αισθητική του πλευρά.

Μπορείς ακόμα να φορέσεις και το χιλιοφορεμένο μεν, ανετότατο δε V-neck πουλόβερ που είναι πιο ελαφρύ, αλλά μπορείς να βάλεις από μέσα είτε πουκάμισο είτε ένα μακό. Αυτό σε συνδυασμό με ένα χοντρό μπουφάν, σε καθιστά κατάλληλο για μία κρύα βόλτα στα στενά αυτής της πόλης. Όσον αφορά στο χρώμα μπορείς να παίξεις και πιο έντονα, αλλά και να μείνεις σταθερός σε γήινα ή ουράνια χρώματα.

Φέρε μου ένα (ζεστό) μαντήλι, να δέσω στο λαιμό

Επειδή δεν πρέπει να αφήνεις και τα υπόλοιπα μέρη του σώματός σου εκτεθειμένα, προμηθεύσου κασκόλ, γάντια και σκούφο. Στο κασκόλ, αν είσαι ευαίσθητος με το ύφασμα μπορείς να επιλέξεις το κασμίρι, που είναι μαλακό και δεν θα σε ενοχλεί.

Χρωματικά μπορείς να κινηθείς συντηρητικά σε σκούρα χρώματα, όπως μαύρο, γκρι ή μπλε. Απλά να προσέξεις να φωτίζεις όσο γίνεται το σύνολο, δηλαδή μην βάλεις μαύρο κασκόλ πάνω από ένα μαύρο μπουφάν ή παλτό. Υπάρχουν και το σκούρο πράσινο ή το μπορντό στις εναλλακτικές σου. Αν είσαι τολμηρός μπορείς να δοκιμάσεις και ένα κόκκινο κασκόλ. Και στην περίπτωση του κασκόλ, είναι πολύ στη μόδα η ρίγα, η χοντρή στην προκειμένη, σε διάφορα χρώματα πάλι.

Στα γάντια και το σκούφο, επειδή δεν εξυπηρετούν ακριβώς τον ίδιο σκοπό με το κασκόλ, μπορείς να είσαι πιο μαζεμένος. Καλύτερα να επιλέξεις σκούρα και μονόχρωμα, αφού έτσι κι αλλιώς με το που μπεις σε ένα χώρο θα τα βγάλεις και τα δύο. Ενώ το κασκόλ, είναι κάτι που μπορεί να σε συντροφεύσει όλη τη βραδιά. 
 

Πηγή:http://www.men24.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr