Μόδα – Καλοκαίρι 2010: Σαν βγεις στον πηγαιμό για Κολωνάκι…

13 Ιουλίου 201022:00

fashion2010_s01_bΕίτε πας για καφέ με «τα παιδιά», είτε για ψώνια με την καλή σου, είτε για φαγητό με τους γονείς σου, πρέπει να προσέξεις τι θα φορέσεις.

 

Μπορεί να είναι καλοκαίρι, αλλά δεν είσαι σε νησί ώστε κανείς να μην ασχολείται με το ντύσιμό σου… όπως αναφέρει το men24.gr

Rule No1

Το T-shirt και δεν κοστίζει πολύ και αποτελεί την ιδανική επιλογή. Κατ’ αρχάς όσα και αν έχεις, ποτέ δεν είναι αρκετά. Άσε που κανείς δεν θα σου πει ΠΟΤΕ «Μα καλά πάλι T-shirt φοράς;». Το πολύ-πολύ να σε ρωτήσουν από πού πήρες αυτό το φανταστικό καρό μπλουζάκι. Όχι ο κολλητός σου, βέβαια… Η γκόμενά του, για να του το κάνει δώρο, ή έστω να τον αναγκάσει να το αγοράσει σε μία άλλη απόχρωση, που θα του ταιριάζει. Κάπως έτσι δεν ψωνίζουν οι άντρες;

Γι’ αυτό σου λέω…Πάρε 10 T-shirt και άλλα 10 polo μπλουζάκια και έχεις ξεμπερδέψει. Είσαι άρχοντας για όλο το καλοκαίρι. Μισά μονόχρωμα (σε ό,τι χρώμα τραβάει η όρεξή σου, όλα τα έντονα παίζουν φέτος) μισά καρό, ριγέ, με βούλες και δεν συμμαζεύεται.

Βολεύουν και τα T-shirt και τα polo, για όλες τις ώρες της ημέρας. Πρωί για καφέ στο Τροκαντερό, μεσημέρι για φαγητό στο Μικρολίμανο, βράδυ για ποτό παραλιακή και ξημερώματα άραγμα στην παραλία μέχρι το πρώτο πρωινό φως…

Το πουκάμισο με τη σειρά του προσδίδει άλλο κύρος. Αν έχεις να πας πρώτα στο γραφείο και μετά για καφέ στη Σκουφά, είναι η καταλληλότερη επιλογή.

Rule No2

Το τζιν είναι το μόνο σταθερό πράγμα που ενώνει όλες τις τελευταίες δεκαετίες, όσο και αν οι υπόλοιπες συνθήκες αλλάζουν. Τζιν φόραγε ο Βλάσης Μπονάτσος το 1992 στους «Απαράδεκτους», τζιν και ο Παπακαλιάτης στο «Κλείσε τα μάτια» το 2003, τζιν και ο Σπαλιάρας στο «Μίλα Μου Βρώμικα» το 2010. Για να μην το πάω ακόμα πιο παλιά… Άρα; Το τζιν είναι ο συνδετικός κρίκος. Τέλος.

Θες να περπατήσεις στην Ερμού, να πιεις καφέ στη Βαλαωρίτου και μετά ποτό στην Πλ. Κολωνακίου; Μπορείς σε όλες αυτές τις δραστηριότητες να στηρίζεσαι στο τζιν σου. Ακόμα πιο κλασική επιλογή για βόλτα στην Εμ. Μπενάκη, καφέ (πιο χαμηλά) στη Σκουφά και ποτό στη Θεμιστοκλέους. Αν σε τελική ανάλυση θες να πας για βόλτα-καφέ-ποτό στη Γλυφάδα, πάλι μια χαρά είναι.

Για τον τελευταίο προορισμό μάλλον ενδείκνυται περισσότερο η εναλλακτική του khaki ή του chino. Τα υφασμάτινα casual παντελόνια είναι τα το alter ego του τζιν για πιο in style τύπους. Αν και οι διαχωρισμοί έχουν πια ξεπεραστεί… Δε χάνεις τίποτα να τα δοκιμάσεις, αφού και αυτά με τη σειρά τους ταιριάζουν και με casual μπλουζάκια και με πουκάμισα.

Στην Καρύτση θα επιλέξεις να τα συνδυάσεις με t-shirt με στάμπα ή με συγκρότημα (ποζέρικο αλλά επιβάλλεται στα στέκια του κέντρου) και στο Κεφαλάρι με πουκάμισο. Έτσι είναι η ζωή…

Rule No3

Καλά τα sneakers, αλλά εγώ προσωπικά βαρέθηκα να σε βλέπω με τα ξεσκισμένα αθλητικά που φυλάς από την Γ’ Λυκείου. Βάλε starakia, μαύρα εν ανάγκη, ή χρωματιστά που είναι και πιο cool. Από το «άβατο» των Εξαρχείων, μέχρι τη Βούλα.

Αν μεγάλωσες λίγο και νιώθεις έτοιμος να ανέβεις επίπεδο, μπορείς να επεκταθείς με deck shoes. Είναι σίγουρα πολύ μοδάτα και λιγότερο φορεμένα από τα all star, άρα και πιο ενδιαφέροντα προς το παρόν. Καλύτερα μην πάς στην πλ. Εξαρχείων με αυτά, αλλά από την Ιπποκράτους και μετά ή από τον Φλοίσβο και πέρα, θα κεντρίσεις όλα τα βλέμματα των «wanna be είδωλα του στιλ». Ούτε παρατραβηγμένα είναι, ούτε τόσο κυριλέ. Σίγουρα πράγματα.

Τώρα αν η στιλιστική προσωπικότητά σου δε σηκώνει και πολλά-πολλά, μείνε σταθερός σε μοκασίνια, δετά ή όχι. Με αυτά σίγουρα μην κάνεις βόλτα στα στενά των Εξαρχείων, αλλά περπάτα ελεύθερα σε Κολωνάκι και Γλύφάδα. Άνετα είναι και κανείς δεν θα ασχοληθεί μαζί σου. Συνηθισμένα τα βουνά…

Rule No4

Τα αξεσουάρ, αν δεν είναι εξεζητημένα, μπορείς να τα υποστηρίξεις παντού. Ρολόι δερμάτινο ή με λουράκι, μαύρο ή κίτρινο, μικρό ή μεγάλο, μπορεί να φορεθεί σε όλα τα μέρη. Ή δεν θα το δει κανείς στα πιο χύμα λημέρια ή θα το δει και θα το θαυμάσει στα πιο in στέκια. Feel free να ακολουθήσεις το ένστικτό σου σε αυτό.

Γυαλιά ηλίου. Κανείς και πουθενά δεν θα σου την πει που αποφάσισες να προφυλάξεις τα ματάκια σου. Για καλό και για κακό, κράτα ένα ζευγάρι με κοκάλινο και ένα ζευγάρι με μεταλλικό σκελετό. Το πρώτο πάει παραλία, ανατολικό και δυτικό Κολωνάκι και στα πέριξ ενώ το δεύτερο πάει παντού. Ακόμα και στα πιο επαναστατικά μαγαζιά, δεν θα σε κοιτάξουν περίεργα.

Το φουλάρι είναι απαγορευμένο αγαθό στους δρόμους των αναρχικών, αλλά απαραίτητο εργαλείο σε Κολωνάκι και Γλυφάδα. Αλλά έχουμε ξαναπεί, ή το φουλάρι θα είναι έντονο ή το ντύσιμο. Αν είναι και τα δύο, μην πας πουθενά.

Η τσάντα είναι ούτως ή άλλως μία πονεμένη ιστορία. Δεν παίρνεις που δεν παίρνεις αν βάλω περιορισμούς και σ’ αυτό, δεν θα σου γίνει συνήθεια ποτέ, οπότε άσ’ το καλύτερα. Αρκεί να μείνεις μακριά από όποιου είδους μπανάνα. Η μπανάνα πέθανε, η μπανάνα πάει…

Γενικά, επειδή ο κόσμος είναι λίγο περίεργος και επικριτικός με τις στιλιστικές επιλογές όλων μας, υπάρχουν αναγκαστικά όλα αυτά τα do και don’t do ανά περιοχή. Αν δεν την παλεύεις να σε κοιτάζουν από την κορφή ως τα νύχια άμα τη άφιξη σου σε μια καφετέρια, ακολούθησε τις παραπάνω συμβουλές. Αν δεν έχεις πρόβλημα, το οποίο και συνιστώ, κάνε ό, τι γουστάρεις και όποιος δεν θέλει ας μη σε κοιτάει. Μια ζωή την έχουμε, για να φορέσουμε ότι μας κατέβει στο κεφάλι.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr