xanthi_dimarxeio_apo_piso

Προσλήψεις ειδικών συμβούλων για Δημους-Περιφέρεια. Προμηνύεται θόρυβος.

30 Δεκεμβρίου 201021:57

xanthi_dimarxeio_apo_pisoΟδηγίες για τις προσλήψεις ειδικών συνεργατών στους Δήμους και τις Περιφέρειες απέστειλε με εγκύκλιό του ο Υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο ο κάθε Περιφερειάρχης μπορεί να προσλάβει έναν Εκτελεστικό Γραμματέα (πτυχιούχος και με εμπειρία που θα παίρνει τα 2/3 της αντιμισθίας του Περιφερειάρχη) και τέσσερις ειδικούς συμβούλους ή συνεργάτες ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης έναν ειδικό σύμβουλο. Οι θέσεις πληρώνονται με δημόσια Προκήρυξη που γνωστοποιείται στον Τύπο. Μπορούν να τις καταλάβουν ιδιώτες ή δημόσιοι υπάλληλοι αφού αναστείλουν το επάγγελμά τους και η θητεία διαρκεί όσο και αυτή του Περιφερειάρχη. Επίσης σε κάθε Περιφέρεια συνιστώνται δύο θέσεις δημοσιογράφων με σύμβαση ορισμένου χρόνου.

Γραμματείς και Σύμβουλοι στους Δήμους

Στους Δήμους προβλέπεται η πρόσληψη ιδιαίτερου γραμματέα για Δήμους, πρωτεύουσες νομών ή πληθυσμού άνω των 20.000 κατοίκων που είναι μετακλητός υπάλληλος. Με τις ίδιες προϋποθέσεις και τις ίδιες διαδικασίες για τις Περιφέρειες, μπορούν να προσληφθούν σε δήμους Γενικοί Γραμματείς (μία θέση ανά δήμο), αλλά και ειδικοί σύμβουλοι, ειδικοί συνεργάτες ή επιστημονικοί συνεργάτες, για όσο διαρκεί η θητεία του δημάρχου.

Όπως είναι λογικό και, με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν, οι θέσεις αυτές στην περιοχή αναμένεται να προκαλέσουν αρκετές συζητήσεις και, ενδεχομένως, δημόσιες διαφωνίες μέχρι την τελική πλήρωσή τους.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr