ose_xanthi

Θολό τοπίο για το δρομολόγιo του ΟΣΕ που καταργείται στην περιοχή

27 Δεκεμβρίου 201016:00

ose_xanthiΤο δρομολόγιο Αθήνα – Αλεξανδρούπολη- Αθήνα, χωρίς άλλη επεξήγηση, ανακοινώθηκε ότι θα διακοπεί από τον ΟΣΕ και διέρχεται από την περιοχή της Θράκης.

Το συγκεκριμένο δρομολόγιο είναι ένα από τα ελάχιστα που περνάνε από τη Θράκη και το σταθμό της Ξάνθης. Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ της Ξάνθης μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση για τα δρομολόγια που θα ισχύουν την ερχόμενη εβδομάδα ενώ τα εισιτήρια συνεχίζουν να εκδίδονται κανονικά. Όπως αναφέρουν στο XanthiPress.gr η ενημέρωσή τους μέχρι στιγμής για τα δρομολόγια προέρχεται από δημοσιεύματα και από φήμες.

Λιγότερα δρομολόγια, μεγαλύτερα εισιτήρια

Από την πλευρά του ΟΣΕ υπήρξε μόλις μια ανακοίνωση στην ιστοσελίδα που «κατέβηκε» μετά από μερικά λεπτά. Σύμφωνα με αυτήν καταργείται το δρομολόγιο Αθήνα-Αλεξανδρούπολη- Αθήνα χωρίς καμία άλλη διευκρίνιση. Αυτή τη στιγμή από την Ξάνθη περνούν καθημερινά τα εξής τρένα.

9.00    Intercity προς Αθήνα

10.00  Απλό προς Θεσσαλονίκη

17.00  Απλό προς Αθήνα

21.50 Intercity προς Αθήνα

Με βάση τις ανακοινώσεις και τα δρομολόγια που υπάρχουν, δεν είναι δυνατόν να υπάρξει ασφαλής εκτίμηση για το δρομολόγιο που θα διακοπεί, αν δηλαδή θα είναι απλό ή Intercity. Σίγουρα πάντως τα δρομολόγια αυτά από την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι λιγότερα ενώ όπως έχει γίνει γνωστό, αυξάνονται τα τιμολόγια του ΟΣΕ σε σημείο που μπορεί να αγγίξει και το διπλάσιο της σημερινής του αξίας

Ο σιδηρόδρομος μέχρι σήμερα, δεν προτιμάται για τα δρομολόγια προς Θεσσαλονίκη όπου η χρονοαπόσταση είναι αισθητά μεγαλύτερη από το λεωφορείο αλλά συμφέρει στα δρομολόγια προς Αθήνα για λόγους κόστους και ταχύτητας, όταν πρόκειται για Intercity. Η κατάσταση αυτή αναμένεται να αλλάξει το επόμενο διάστημα και ενδέχεται να προκαλέσει μεταφορά επιβατών προς το ΚΤΕΛ.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr