aimodoti_teleiomeni

Στην κυκλοφορία τα δύο ρεύματα της οδού Εθ. Αιμοδότη, στη Νεάπολη.

27 Δεκεμβρίου 201020:58

aimodoti_teleiomeniΣτην κυκλοφορία δόθηκαν και τα δύο ρεύματα της οδού Εθελοντή Αιμοδότη στην περιοχή της Νεάπολης.  Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών και τη δημιουργία νέου κόμβου στην περιοχή της γέφυρας, την παραμονή των Χριστουγέννων δόθηκαν στην κυκλοφορία όλος ο δρόμος με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση.

Απομένει η επίστρωση της τελικής επιφάνειας της ασφάλτου που θα γίνει μόλις ο καιρός το επιστρέψει, καθώς και οι τελικές διαγραμμίσεις, αναφέρει ο ανάδοχος του έργου Δημήτρης Μολώζης. Πάντως η κίνηση διεξάγεται κανονικά και στις δύο κατευθύνσεις ενώ οι φωτεινοί σηματοδότες του κόμβου θα λειτουργήσουν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

 Ποδηλατόδρομοι και πεζοδρόμια

Ο νέος δρόμος διαθέτει πλέον λωρίδα ποδηλατοδρόμου, την πρώτη μέσα στον αστικό ιστό της Ξάνθης. (Εικόνα 2) Πιο συγκεκριμένα πάνω από τα κράσπεδα που έχουν διαμορφωθεί υπάρχει ένα μικρό παρτέρι και δίπλα λωρίδα ποδηλάτων, πλάτους 1,06 μέτρου που θα διαγραμμιστεί με έντονο χρώμα της επόμενες μέρες. Το υπόλοιπο πεζοδρόμιο διατίθεται για τη λωρίδα των τυφλών και τους υπόλοιπου πεζούς και αθλούμενους του συγκεκριμένου δρόμου που είναι αρκετοί. Η ίδια προδιαγραφή θα τηρηθεί και στο τμήμα της επέκτασης της Σάρδεων που πρόκειται να δημοπρατηθεί σύντομα και θα συνδεθεί με την οδό Εθ. Αιμοδότη στο ύψος του Νοσοκομείου.

Πρόβλημα τα παρκαρισμένα Ι.Χ.

Πρόβλημα δημιουργούν κάποια οχήματα που παρκάρουν στο ρεύμα ανόδου, καθώς φαίνεται ότι δεν έχουν συνηθίσει το γεγονός ότι ο δρόμος είναι πλέον σε κυκλοφορία. (Εικόνες 3-4) Κάτοικοι της περιοχής και καθημερινοί χρήστες διαμαρτυρήθηκαν με μηνύματά τους στο XanthiPress.gr θεωρώντας η κατάληψη μιας λωρίδας δημιουργεί μεγάλη επικινδυνότητα για τους διερχόμενους  καθώς τα ΙΧ βρίσκονται όλο το 24ωρο εκεί, ενώ τις νυχτερινές ώρες δεν υπάρχει φωτισμός σε όλα τα σημεία, μεγιστοποιώντας τις πιθανότητες να συμβεί σοβαρό ατύχημα.

Ταυτόχρονα η στάθμευση μέσα σε ένα νέο δρόμο διπλής κυκλοφορίας είναι και κάπως προκλητική για μια περιοχή που έχει άφθονες θέσεις στάθμευσης.  Οι διαμαρτυρόμενοι οροειδοποιούν μάλιστα ότι υπάρχει ο κίνδυνος η κατάσταση να μονιμοποιηθεί, εφόσον δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, και να αχρηστεύσει στην πράξη ένα αρκετά μεγάλο έργο.

aimodoti_pezodromio

aimodoti_parkarisma

aimodoti_psila

aimodoti_psila

aimodoti_komvos

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr