voa

Επιμένει η Αθήνα για αξιοποίηση της “Φωνής της Αμερικής”

26 Δεκεμβρίου 201010:15

voaΤουλάχιστον 3-5 δισεκατομμύρια ευρώ υπολογίζει το δημόσιο ότι θα εξοικονομήσει από την  αξιοποίηση 10 δημοσίων εκτάσεων, ανάμεσά τους και η πρώην “Φωνή της Αμερικής” στην Ξάνθη, που άλλωστε συμπεριλαμβάνεται και στην δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος που που έχει κάνει ήδη η ΚΕΔ.

Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν τα δημοσιεύματα του Αθηναϊκού Τύπου αλλά και πρόσφατα της Δημόσιας Τηλεόρασης για την αξιοποίηση των εκτάσεων. Σύμφωνα με  αυτά, τα 8.000 στρέμματα της πρώην Φωνής της Αμερικής στην Ξάνθη προορίζονται για οικοτουρισμό, πολιτιστική και αθλητική χρήση. Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη έκταση ανέμσα στα 10 «φιλέτα» του δημοσίου – μεγαλύτερη και από το αεροδρόμιο του Ελληνικού- η οποία βέβαια λόγω της συνθήκης Ρασμάρ υπόκειται σε μια σειρά περιορισμών που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Όπως είναι γνωστό από την πλευρά του Αναπληρωτή Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης Σωκράτη Ανάπτυξης υπάρχει ειδικό ενδιαφέρον για το θέμα και γενικότερα το ζήτημα της τουριστικής ανάπτυξης της Ξάνθης, ώστε αυτή να προέλθει μέσα από ήπιες μορφές και σεβασμό στο περιβάλλον, στο πλαίσιο της «πράσινης ανάπτυξης» με ωφέλεια για τον τοπικό πληθυσμό.

Η ικανοποίηση αυτών των προϋποθέσεων είναι άλλωστε ο “γρίφος” για την εξεύρεση της λύσης που θα έχει το βέλτιστο αποτέλεσμα. Για την ώρα πάντως δεν υπάρχει, σύμφωνα με τις ενδείξεις, χειροπιαστό ή τουλάχιστον ανακοινώσιμο, ενδιαφέρον καθώς η υπόθεση βρίσκεται ουσιαστικά στην αφετηρία της.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr