pezodromisi

Ικανοποιητική κίνηση στην πρώτη Πεζοδρόμηση του Κέντρου

24 Δεκεμβρίου 201000:48

pezodromisi

Θετικές ήταν οι εντυπώσεις από το εγχείρημα των επαγγελματιών της πόλης σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή για την πεζοδρόμηση του κέντρου της πόλης το απόγευμα της Πέμπτης.

Ο βασικός στόχος που ήταν η δημιουργία ατμόσφαιρας και θετικής ψυχολογικής διάθεσης για τους πολίτες φάνηκε να επιτυγχάνεται και σε αυτό συντέλεσε ο καλός καιρός που επέτρεψε στον κόσμο της Ξάνθης να κατεβεί στο κέντρο και η προετοιμασία που υπήρξε στο μικρό χρονικό διάστημα που ήταν διαθέσιμο. Σε δεύτερο επίπεδο, ο αντίκτυπος που είχε στα καταστήματα η πεζοδρόμηση μπορεί να εκτιμηθεί μόνο σε βάθος χρόνου και όχι με ένα μεμονωμένο απόγευμα.

Οι ξανθιώτες που κατέβηκαν στο κέντρο παρακολούθησαν στην πλατεία ένα ψυχαγωγικό πρόγραμμα με ταχυδακτυλουργούς, ξυλοπόδαρους, βγήκαν φωτογραφία με ένα Αη Βασίλη και ξωτικά, πήραν μέρος στην κλήρωση για τα εισιτήρια του Αladdin On Ice . Κυρίως όμως είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν ανενόχλητοι στον άλλοτε πολυσύχνατός δρόμο της 28 ης Οκτωβρίου. Το μουσικό χρώμα έδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Ξάνθης που πέρασε από τους κεντρικούς δρόμους και έφτασε στην πλατεία όπου έπαιξε θέματα σχετικά με τις ημέρες. Κυρίως όμως ό

Παρόντες στην κεντρική πλατεία ήταν ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης, ο Αντιδήμαρχος Λεωνίδας Κωνσταντινίδης και ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΞ Μανώλης Φανουράκης. Τις ανάγκες της βραδιάς κάλυψε προσωπικό του Δήμου και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης  ενώ ο Δήμος είχε φροντίσει για την ηχητική και φωτιστική κάλυψη.

Το εγχείρημα της πεζοδρόμησης θα επαναληφθεί την ερχόμενη Πέμπτη.

pezodromisi_2

pezodromoisi_1 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr