assets_LARGE_t_23761_5388253_type11586_copy

Χοιρινό ρολό με δαμάσκηνα

22 Δεκεμβρίου 201017:07

assets_LARGE_t_23761_5388253_type11586_copyXοιρινό ρολό με δαμάσκηνα

 

Υλικά:

  • 1,5 κιλό χοιρινό μπούτι ψαχνό (ένα κομμάτι, που ζητάμε από τον κρεοπώλη να μάς το ανοίξει σα φύλλο για ρολό)
  • 2 πράσα
  • 25 δαμάσκηνα ξερά
  • 5 κλωναράκια σέλινο
  • 1 ποτήρι μπράντυ
  • 10 αμπελόφυλλα ζεματισμένα
  • 6 κουτ.σούπας βούτυρο
  • αλάτι και πιπέρι
  • σπάγγο

Εκτέλεση:

  • Μουσκεύουμε από το βράδυ τα δαμάσκηνα στο μπράντυ.
  • Την επόμενη μέρα, ανοίγουμε σα φύλλο το χοιρινό, το αλατοπιπερώνουμε.
  • Ψιλοκόβουμε τα πράσα και το σέλινο. Τα σωτάρουμε με το μισό βούτυρο. Αμα μαραθούν καλά τα στρώνουμε πάνω στο ανοιγμένο σα φύλλο χοιρινό.
  • Βγάζουμε τα δαμάσκηνα από το μπράντυ-το οποίο φυλάγουμε- και τα στρώνουμε πάνω από τα πράσα και σέλινο.
  • Κάνουμε ένα στρώμα με τα αμπελόφυλλα και σηκώνουμε προσεχτικά το ρολό με τα υλικά του, να πατήσει πάνω σ’αυτό το στρώμα.
  • Τυλίγουμε προσεχτικά κι αρκετά σφιχτά σε ρολό, μαζί με τα αμπελόφυλλα, που θα δημιουργήσουν έτσι το εξωτερικό του ρολού.
  • Δένουμε με σπάγγο γύρω-γύρω το ρολό, ώστε να μην ανοίξει.
  • Σωτάρουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο βούτυρο με το ρολό. Προσθέτουμε το μπράντυ.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για μιάμιση ώρα. Ελέγχουμε κατά διαστήματα μήπως δεν έχει καθόλου υγρά κι ανάλογα προσθέτουμε λίγο νεράκι χλιαρό.

http://greekcook.gr/

http://www.mpatzakidis.gr/

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr