m_asias_texnikoi_keraias

Οι τεχνικοί εγκαθιστούν τη νέα κεραία της οδού Μ.Ασίας

21 Δεκεμβρίου 201017:18

m_asias_texnikoi_keraiasΣυνεχίζουν τις εργασίες τους στην οδό Μ. Ασίας 94 οι τεχνικοί της εταιρίας Cosmote που εγκαθιστούν το σταθμό βάσης κινητής τηλεφωνίας στη συγκεκριμένη οικοδομή.

Η υπόθεση έγινε γνωστή μετά την αποκάλυψη της έγκρισης ΜΠΕ για τη συγκεκριμένη εκγατάσταση από την Περιφέρεια και μετά τις πρώτες φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στο XanthiPress.gr, οι περίοικοι έχουν εντοπίσει  την παρουσία των τεχνικών, τους οποίους μάλιστα φωτογράφησαν την Τρίτη.

Η επίμαχη κεραία που βρίσκεται στη φάση της εγκατάστασης φαίνεται ότι παρουσιάζει διαφορετικό καμουφλάζ από τις συνηθισμένες και έχει εξαγριώσει τους κατοίκους της περιοχής. Όπως είναι γνωστό, προετοιμάζεται συνέλευση των κατοίκων προκειμένου να συντονίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Η νέα αυτή κεραία εμφανίζεται ότι έχει λάβει τη σχετική περιβαλλοντική αδειοδότηση αλλά παραμένει άγνωστο αν διαθέτει άδεια από την ΕΕΤΤ και κυρίως άδεια από την οικεία Πολεοδομία για την προσθήκη, κάτι που ερευνάται. Πάντως το γεγονός ότι τόσο αυτή όσο και όλες οι άλλες κεραίες που αποκαλύφθηκαν το τελευταίο διάστημα είναι καμουφλαρισμένες, ενδεχομένως εξηγεί ορισμένα πράγματα.

Σε ότι αφορά στην εγκατάσταση οι εταιρίες επιλέγουν ιδιόκτητες οικοδομές και όχι συνιδιοκτησίες για ευνόητους λόγους και, σύμφωνα με τις δηλώσεις που έχουν κάνει εμπλεκόμενοι, το χρηματικό αντίτιμο είναι αρκετά δελεαστικό για όσους δεν συμμερίζονται τους κινδύνους για την υγεία. Δεν φαίνεται να συμβαίνει το ίδιο πάντως με τους περίοικους σε κάθε περίπτωση καθώς και γονείς πιθανών σχολείων που βρίσκονται στις περιοχές εγκατάστασης.

m_asias_keraia

m_asias_texnikoi_keraias_2

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr