DIMOTIKI AGORA PANORAMIKO

Αύξηση και όχι μείωση στην αγορά κρέατος. Έτοιμοι για τις γιορτές.

20 Δεκεμβρίου 201015:20

DIMOTIKI_AGORA_PANORAMIKOΑύξηση και όχι μείωση παρουσιάζει ο κλάδος του κρέατος, με βάση τα στοιχεία που έχουν οι κρεοπώλες της Ξάνθης.

Παρά την σοβαρή οικονομική κρίση ο συγκεκριμένος κλάδος των τροφίμων τη φετινή χρονιά έχει διατηρήσει την περυσινή του κίνηση και σε κάποιες περιπτώσεις, εμφανίζει και αύξηση.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Σωματείου Κρεοπωλών Ξάνθης Γιώργο Μπατζακίδη, αυτό εκτιμάται ως στροφή του καταναλωτικού κοινού στα είδη πρώτης ανάγκης, εξαιτίας της οικονομικής δυσπραγίας που ταλαιπωρεί την κοινωνία.  Κατά τα άλλα, στις γιορτές των Χριστουγέννων που ακολουθούν παρουσιάζεται επάρκεια στα είδη και σταθερές τιμές, που κυμαίνονται στα ίδια επίπεδο με πέρυσι, όπως αναφέρει.

Από την άλλη πλευρά η Κτηνιατρική Υπηρεσία με έγγραφό της εφιστά την προσοχή του επαγγελματιών του κρέατος σε θέματα ποιότητας και ασφάλειας των τροφίμων. Όπως αναφέρει η αρμόδια υπηρεσία, πέρα από τις ευθύνες των καταστηματαρχών και η ίδια η υπηρεσία στο μέλλον θα υπόκειται στον έλεγχο ανώτερων κλιμακίων και θα θεωρείται – κατά κάποιο τρόπο- συνυπεύθυνη για την κατάσταση στην αγορά.  Οι έλεγχοι πάντως από πολλές πλευρές έχουν πυκνώσει. Την προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκε στην Ξάνθη κλιμάκιο του ΕΦΕΤ που έλεγξε δειγματοληπτικά κρεοπωλεία της Ξάνθης

Κοινοτικοί Ελεγκτές στην Ξάνθη

Τέλος, όπως έκανε γνωστό ο Γιώργος Μπατζακίδης, στις 20 Δεκεμβρίου θα βρεθούν στην Ξάνθη οι κοινοτικοί ελεγκτές για το θέμα της αδρανοποίησης ζωικών υποπροϊόντων. «Στην προηγούμενη επίσκεψή τους ο Νομός Ξάνθης ήταν ο μοναδικό από τους 20 νομούς της χώρας που είχε “περάσει” τα σχετικά τεστ σε αντίθεση με τους υπόλοιπους που παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα στη διαχείριση ζωικών αποβλήτων. Η νέα τους επίσκεψη εντάσσεται στο  πλαίσιο του επανέλεγχου της περιοχής για να διαπιστωθεί αν η αρχική εικόνα ήταν όντως τόσο καλή.» εκτιμά ο Πρόεδρος των Κρεοπωλών.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr