XANTHI_XIONIA_VOUNA

Κλειστά τα σχολεία στην Ορεινή Περιοχής της Ξάνθης.

13 Δεκεμβρίου 201007:53

XANTHI_XIONIA_VOUNATη διακοπή της λειτουργίας των σχολείων  στην ορεινή ζώνη του Νομού Ξάνθης αποφάσισε για τη Δευτέρα η Νομαρχία Ξάνθης.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό Δελτίο Τύπου, κιατόπιν εισηγήσεων των Δ/νσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, του 1ου και του 2ου Γραφείου Α/θμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, ο Νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης αποφάσισε, λόγω χιονόπτωσης και παγετού,  τη μη λειτουργία:

  • Των Νηπιαγωγείων στους Δήμους Μύκης, Σταυρούπολης, και των Κοινοτήτων Κοτύλης, Θερμών και Σατρών.
  • Του Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης και των Μειονοτικών Δημοτικών Σχολείων στο Δήμο Μύκης, και στις Κοινότητες Κοτύλης, Θερμών και Σατρών.
  • Του Γυμνασίου και Λυκείου Σταυρούπολης, του Γυμνασίου Σμίνθης, του Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ Γλαύκης, του Γυμνασίου Εχίνου και του Γυμνασίου Θερμών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του XanthiPress.gr και τη συνήθη διαδικασία που ακολουθείται η απόφαση για τη λειτουργία των σχολείων την Τρίτη, δύσκολα θα ληφθεί πριν από το πρωί για πρακτικούς λόγους. Μόνο σε περίπτωση σοβαρής επιδείνωσης της κακοκαιρίας είναι δυνατό να αποφασιστεί αναστολή λειτουργίας των σχολείων νωρίτερα. Παράλληλα, όπως διευκρινίζεται από πολλές πλευρές το πρόβλημα με τα σχολεί της ορεινής περιοχής δεν είναι μόνο η κεντρική οδική αρτηρία αλλά επιπρόσθετα η δυσκολία πρόσβασης των μαθητών από τα σπίτια τους στο κέντρο του οικισμού για τη μεταφορά τους.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr