__

Στέλλα Σπανού:Χοιρινό με κυδώνια και δαμάσκηνα

10 Δεκεμβρίου 201007:52

__Γνήσιο χριστουγεννιάτικο φαγητό γλυκόξινο στη γεύση από τα δαμάσκηνα και τα κυδώνια αλλά που ισορροπεί με το λίπος από το χοιρινό κρέας, ένα φαγητό με μεγάλη ιστορία που αντέχει στο χρόνο , από τη Σεφ Στέλλα Σπανού.

Υλικά :

 1 κιλό  χοιρινό  ψαρονέφρι

2  μεγάλα κυδώνια

3 ξερά κρεμμύδια

2 ποτήρια νερό

8 δαμάσκηνα χωρίς  κουκούτσι

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

3-6  γαρίφαλα

1 ξυλαράκι κανέλας

αλάτι

μαύρο πιπέρι

 

 Εκτέλεση :

 Κόβουμε  σε μερίδες  το κρέας το πλένουμε  και το στραγγίζουμε. Ψιλοκόβουμε  τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε στο  λάδι  για 10  λεπτά μαζί με το  κρέας  μέχρι να πιάσει κρούστα η πέτσα του.

Καθαρίζουμε  τα κυδώνια από τα κουκούτσια και την φλούδα τους και τα κόβουμε σε κάθετες φέτες . Τοποθετούμε σε πήλινο σκεύος το κρέας με τα κρεμμύδια  και περιμετρικά τα κυδώνια μαζί με τα  δαμάσκηνα και βάζουμε σε κάθε ένα κομμάτι κρέας 1-2 γαρίφαλα  στο τέλος προσθέτουμε  το αλάτι, το πιπέρι και την κανέλα

Ρίχνουμε  νερό ίσα να τα σκεπάσει και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά μέχρι να μείνει λίγο ζουμί.

http://www.mpatzakidis.gr/

thasos-iasmos_090

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr