theodorakis

Κίνημα Πολιτών ίδρυσε ο Μίκης Θεοδωράκης

2 Δεκεμβρίου 201011:19

theodorakisΤην ίδρυση Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών με την ονομασία «Σπίθα» ανακοίνωσε την Τετάρτη ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης.

Αντιλαμβανόμενος την αποστασιοποίηση του κοινού από το πολιτικό σύστημα που υπαγορεύει την ανάγκη κινητοποίησης των πολιτών στα κινήματα. ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης επιχειρεί να ρίξει τη “σπίθα” που , όπως σημείωσε θα προκαλέσει στο τέλος τη φλόγα και την ανατροπή. 

Ο κ. Θεοδωράκης, στην ομιλία του, κάλεσε τους Έλληνες σε «ανυπακοή» απέναντι στις κυβερνητικές αποφάσεις, οι οποίες, όπως είπε, προέρχονται από τις ΗΠΑ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, και «εκχωρούν τα εθνικά μας κυριαρχικά δικαιώματα στις ξένες δυνάμεις».

Στην ομιλία του, που διήρκεσε 2,5 ώρες, ο Μίκης Θεοδωράκης ανέπτυξε τις θέσεις του Κινήματος, το οποίο, όπως ανέφερε, δεν αποσκοπεί να μετατραπεί σε πολιτικό κόμμα.

Πηγή : Πρώτο Θέμα

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr