-ricesintagh

Τηγανισμένο καστανό ρύζι μ’ αυγά

2 Δεκεμβρίου 201007:45

-ricesintaghΜια εύκολη συνταγή με απλά υλικά που θα δώσει μια νότα ανανέωσης στην καθημερινότητα μας. Φθηνά, εύκολα αλλά διαφορετικά.

Συστατικά συνταγής

  • 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι κύμινο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ½ φλιτζάνι καστανό ρύζι
  • 4 αυγά

Οδηγίες συνταγής

Βράζουμε το ρύζι και το στραγγίζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι μέχρι ν’ αρχίζει να καπνίζει και ρίχνουμε το κύμινο για 20 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε αμέσως το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 3 λεπτά.
Τώρα ρίχνουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι το ρύζι να ροδίσει και αρχίσει να γίνεται τραγανό. Άμα αρχίσει να ξεραίνεται ραντίζουμε με λίγο λάδι ακόμα.
Όση ώρα μαγειρεύουμε το ρύζι μας, σ’ ένα άλλο τηγάνι τηγανίζουμε τα αυγά.
Μόλις το ρύζι γίνει τραγανό το σερβίρουμε στα πιάτα και από πάνω βάζουμε από ένα αυγό και τα συμπληρωματικά.

Διάρκεια : 1 ώρα και 15 λεπτά

http://www.lovecooking.gr/

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr