pouting_final

Εγγλέζικη πουτίγκα ρυζιού (ρυζόκρεμα)

2 Δεκεμβρίου 201007:40

pouting_finalΈνα καταπληκτικό επιδόρπιο, συγγενές στο δικό μας ρυζόγαλο με εξαιρετική κρεμώδη γεύση και βελούδινη υφή.

Συστατικά συνταγής

  • 25 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. ρύζι για σούπες
  • 450 ml. πλήρες γάλα
  • 500 ml. κρέμα γάλακτος
  • 2 βανίλιες
  • 85 γρ. ζάχαρη
  • λίγο κανέλα σε σκόνη

Οδηγίες συνταγής

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180ο C. Αλοίφουμε ένα πυρίμαχο με βούτυρο. Βράζουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα, το γάλα, τη βανίλια, τη ζάχαρη και το ρύζι και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το μείγμα στο πυρίμαχο. Πασπαλίζουμε με την κανέλα στην κορυφή και ψήνουμε για 15 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στους 160ο C και ψήνουμε για ακόμα 1 ώρα. Είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Διάρκεια: 55 λεπτά

http://www.lovecooking.gr/

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr