ragousis

Γ. Ραγκούσης: Μετατάξεις και όχι απολύσεις στις δημοτικές επιχειρήσεις

24 Νοεμβρίου 201021:00

ragousisΤην κατηγορηματική θέση ότι δεν υφίσταται θέμα απολύσεων στους Δήμους αλλά μόνο μετατάξεων εξέφρασε ο ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, κατά την ομιλία του στο πλαίσιο διημερίδας επιμόρφωσης των νέων αυτοδιοικητικών αρχών. Το ζήτημα που απασχολεί την αυτοδιοίκηση είναι οι συγχωνεύσεις στις δημοτικές επιχειρήσεις που θα μειωθούν στο 1/8 του αριθμού που έχουν σήμερα.

Ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε «εθνική υπόθεση» τις μεγάλες αλλαγές στην αυτοδιοίκηση και το κράτος και ζήτησε από τους νεοεκλεγέντες περιφερειάρχες και δημάρχους να βρίσκονται σε εγρήγορση, καθώς, όπως είπε, το ερχόμενο τρίμηνο θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο.

Μεταξύ άλλων ο Γ. Ραγκούσης αναφέρθηκε στις αναπτυξιακές δυνατότητες του Καλλικράτη και στην εξοικονόμηση πόρων και  πρόσθεσε  ότι η υποτίμηση της δυναμικής του Καλλικράτη, αλλά ταυτόχρονα και η υπερτίμηση της νέας εξουσίας, αποτελούν τους δύο βασικούς κινδύνους της μεταρρύθμισης καθώς θα οδηγήσουν αυτομάτως σε κακή συνεργασία με την Κυβέρνηση, τη Βουλή και όλες τις τοπικές αρχές. Τέλος, ο Υπουργός Εσωτερικών ζήτησε από τους αυτοδιοικητικούς να υποστηρίξουν την πράσινη ανάπτυξη και το σχετικό πρόγραμμα Ελλάδα για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr