skoupidia_1

Κόντρες υπαλλήλων και δημοτικής αρχής για τα σκουπίδια.

23 Νοεμβρίου 201000:02

skoupidia_1Τη διαμάχη δημοτικής αρχής και υπαλλήλων προκάλεσε η ενέργεια του Δημάρχου Ξάνθης να ζητήσει από ιδιωτικό συνεργείο τον καθαρισμό της λαϊκής αγοράς το Σάββατο, λόγω της απεργίας των υπαλλήλων στους ΟΤΑ και αφού δεν είχε προβλεφθεί προσωπικό ασφαλείας.

Η πλευρά του Δήμου κάνει λόγο για ζήτημα δημόσιας υγείας που έπρεπε να λυθεί άμεσα ενώ οι δημοτικοί υπάλληλοι αντέδρασαν με ανακοίνωση που εξέδωσαν και αναφέρουν:

‘Ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Νομού Ξάνθης, μετά από την έκτακτη γενική του συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 22-11-2010, με απόφασή της ομόφωνα καταδικάζει και καταγγέλλει την ενέργεια της Δημοτικής Αρχής στην επιλεκτική αποκομιδή των απορριμμάτων του χώρου της Λαϊκής Αγοράς (Παζάρι).Η καταχρηστική αυτή ενέργεια της διοίκησης του Δήμου Ξάνθης προσπαθεί να υποβαθμίσει την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων και τους ¨καταργεί¨.
Γνωστοποιούμε επίσης στους συνδημότες μας ότι όλες οι υπηρεσίες του Δήμου θα παραμείνουν κλειστές ( Διοικητικές-Καθαριότητας και Παιδικών Σταθμών) του Δήμου Ξάνθης σήμερα 22-11-2010 και αύριο 23-11-2010.’.

Έκκληση από Γιαγτζόγλου και κριτική σε επαγγελματίες

Έκκληση στους πολίτες να μην συνεχίσουν να πετούν σκουπίδια στα «βουνά» που έχουν δημιουργηθεί κάνει ο Δήμος της Ξάνθης

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Κώστας Γιαγτζόγλου, μιλώντας στο XanthiPress.gr επεσήμανε ότι παρότι ήταν γνωστή η απεργία οι επαγγελματίες στο κέντρο επέδειξαν το Σάββατο πρωτοφανή αδιαφορία, δημιουργώντας την άσχημη εικόνα που αποτυπώθηκε και στο ρεπορτάζ του XanthiPress.gr για τα «βουνά» των σκουπιδιών στην πόλη.

Μάλιστα σημειώνει ότι έχει μείνει έκπληκτος από τον τρόπο που ενήργησαν σχολιάζοντας πως «ίσως αυτό είναι το επίπεδο τελικά» ενώ παρατηρεί ότι δεν συμπιέζουν τα σκουπίδια πετώντας τις χάρτινες συσκευασίες χωρίς να τις διαλύουν. Δηλώνει  πάντως ότι απαιτείται υπομονή  και από τους υπόλοιπους δημότες στις γειτονιές καθώς οι κάδοι εκεί είναι σε οριακό επίπεδο και, σε αρεκτές περιπτώσεις, έχουν ήδη αρχίσει να παρατηρούνται σκουπίδια και έξω από αυτούς

Η απεργία των υπαλλήλων στους Δήμους συνεχίζεται και την Τρίτη και, ενδεχομένως, να συνεχιστεί για δύο ακόμη μέρες στην περίπτωση που κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο από την ΠΟΕ ΟΤΑ.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr