41C5C45C72D750A0A1A8A60EC737C8CB

Και το όνομα αυτού… Δημοκρατική Συμμαχία

21 Νοεμβρίου 201012:48

41C5C45C72D750A0A1A8A60EC737C8CB«Δημοκρατική Συμμαχία» είναι το όνομα του νέου κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη. Σήμα του, η ελιά, παραπέμποντας ενδεχομένως στο σύνθημα «Ελιά, ελιά, και Ντόρα βασιλιά», ενώ η ίδια η πρώην υπουργός επέμεινε να το αποκαλεί «κίνημα», και όχι κόμμα.

Στην ομιλία της στην αίθουσα του Θεάτρου Μπάντμιντον, η Ντόρα Μπακογιάννη επιτέθηκε στο υπάρχον πολιτικό σύστημα της φαυλοκρατίας, εκπρόσωπος του οποίου υπήρξε και η ίδια, ενώ μίλησε για αξιοκρατία, δικαιοσύνη κα αλήθεια, τρεις λέξεις δηλαδή, που χαρακτηρίζουν και τις αρχές του κόμματός της, όπως είπε.

Για να το… εμπεδώσουμε μάλιστα, στους παρευρισκόμενους (μεταξύ των οποίων οι κ.κ. Μαρκογιαννάκης και Μαυρίκης) είχαν μοιραστεί πλακάτ με τις λέξεις αυτές, την ώρα που η πρώην υπουργός επιχειρούσε να καταρρίψει τους «μύθους» της πολιτικής, λέγοντας ότι και η ίδια έκανε λάθη.

Η κα. Μπακογιάννη έπαιξε το «χαρτί» του χαμένου (ήττα στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ), της γυναίκας και της πατριώτισσας, ενώ, σε μια αποστροφή της ομιλίας της, από εκεί που απευθυνόταν σε όλους τους πολίτες, άρχισε να χαιρετάει τους ΟΝΝΕΔίτες και τους ΔΑΠίτες, για να περάσει αμέσως μετά σε μια σφοδρή επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά.

Μεταξύ άλλων, η κα. Μπακογιάννη χαρακτήρισε το κυβερνών κόμμα «αλλοπρόσαλλο» και το κατηγόρησε ότι έκανε «γελοία λάθη», ενώ, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του κ. Σαμαρά, τόνισε ότι «όσοι δημαγωγούν, είναι επικίνδυνοι για το λαό». Παράλληλα, τον χαρακτήρισε «ακραίο λαϊκιστή».

Όσο για το Μνημόνιο, η ίδια είπε ότι το στήριξε, γιατί, σε διαφορετική περίπτωση, εκείνη την περίοδο πολλοί θα έχαναν τις δουλειές τους. Παράλληλα, αναφέρθηκε συχνά, ως μία από τις αρχές του κόμματός της, στην άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων.

Αξίζει να σημειωθεί, δε, ότι τόσο η είσοδος όσο και η αποχώρηση της Ντόρας Μπακογιάννη έγιναν υπό τους ήχους του «We Will Rock You» των Queen.

Πηγή: www.protothema.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr