digea_keraies

Ξεκίνησε η ψηφιακή μετάδοση στη Θράκη

18 Νοεμβρίου 201021:34

digea_keraiesΗ μετάδοση του ψηφιακού σήματος των επίγειων σταθμών ξεκίνησε την Παρασκευή στη Θράκη. Το ψηφιακό σήμα της Digea θα παρέχεται για τους τηλεθεατές της Θράκης από το Κέντρο Εκπομπής της Πλάκας για όσους διαθέτουν αποκωδικοποιητές MPEG 4.

Η λήψη θα γίνεται στο νότιο τμήμα του Ν. Έβρου, το νότιο τμήμα του Ν. Ροδόπης, το νοτιοανατολικό τμήμα της Ξάνθης αλλά και το βόρειο τμήμα της Σαμοθράκης, και πόλεις όπως την Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή, την Ξάνθη.

Προκειμένου οι τηλεθεατές να μπορέσουν να απολαύσουν ψηφιακά τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας θα χρειαστεί να διαθέτουν τηλεόραση ή εξωτερικό αποκωδικοποιητή που να υποστηρίζει την τεχνολογία MPEG4 και να επανασυντονίσουν τα κανάλια τους στις συχνότητες 24 (498 MHz) και 32 (562 MHz). Για τη λήψη του ψηφιακού σήματος συνιστάται ο προσανατολισμός της κεραίας τους προς το κέντρο εκπομπής της Πλάκας, όπου διακόπτεται η αναλογική μετάδοση.

Όπως είναι γνωστό, προβλήματα λήψης θα υπάρξουν στις περισσότερες περιοχές της Ξάνθης καθώς κανείς δεν έχει στρέψει μέχρι σήμερα την κεραία του στο συγκεκριμένο κέντρο εκπομπής. Αναλυτικά το ρεπορτάζ του ΧanthiPress.gr για τις τεχνικές λεπτομέρειες και τα προβλήματα που δημιουργούνται βρίσκεται με ένα κλικ εδώ

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr